Eski Btc-e CEO’su Tutuklandı

Kripto para bölümünün en güçlü kısımlarından birisi de borsalar. Hack hücumları bir yana, borsaların devir periyot önemli manada makûs niyetli oldukları da aşikar bir durum ve bu borsaların yöneticileri bazen müşteri fonlarına amiyane tabirle çöküyor ve el koyuyor. Bu durum da hem o yatırımcıları mağdur ediyor hem de kripto para bölümüne adeta kara bir leke vuruyor.

İşte bu borsalardan birisi de Rusya kökenli Btc-e isimli kripto para borsası. Daha sonra yoluna WEX ismi altında devam eden borsanın CEO’su, tutuklandı. Dimitri Vasilyev isimli yöneticinin İtalya’da Europol’ün düzenlediği bir operasyon ile tutuklandığı söz edilirken, davanın durumu da bir anda kripto para bölümünün gündemine üst sıralardan giriş yaptı.

Bilindiği üzere Btc-e’nin eski yöneticilerinden birisi de Alex Vinnik’ti ve o da tutuklanmıştı. İkilinin birlikte yürüttüğü operasyonlar ile birlikte 4 milyarın üstünde kara para akladığı argüman edilmişti.

Vasilyev’e yapılan bu tutuklama sürecinin akabinde mevzunun güzelce aydınlatılması bekleniyor. Vasilyev avukatları birinci basamakta bu türlü bir iş ile kendisinin ilgisinin olmadığını söyledi lakin olayın nereye gideceği bilinmiyor. Bu davanın derinleşmesi sonucunda öteki şahısların de tutuklanmasının gündeme gelebileceği tabir edilen ayrıntılar arasıdna yer alıyor.

Eski Btc-e CEO’su Tutuklandı yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu