Memurun vergi dilimi düzenlemesi Çalışma Bakanına Soruldu!

Mart ayında devreye giren vergi dilimleri, memurlar ve işçiler için maaşlarda düşüşe neden oluyor. Bu sorunun çözümüne yönelik olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a bir soru önergesi sunuldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat IŞIKHAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. Burhanettin KOCAMAZ /Mersin Milletvekili

Hem sendikalar hem de çalışanlar maaşlardan kesilen vergi dilimlerine büyük bir tepki göstermektedir. Çalışanlar Ocak ayında aldıkları maaşlarını vergi dilimine girmeden ya da çok düşük bir vergi dilimine girerek Aralık ayında da almak istemektedir. Toplumun hiçbir kesimi tarafından kabul görmeyen ve yüzde 15’lerden başlayarak, yüzde 40’lara kadar yükselen vergi diliminde değişikliğe gidilmesi istenmektedir.

Bu bilgiler ışığında;

Sabah Gazetesi: Memur Maaşlarına yüzde 50 Zam yapılacak!

Sabah Gazetesi: Memur Maaşlarına yüzde 50 Zam yapılacak!

1. Maaşları eriten, sendikaların ve çalışanların haklı tepkilerine neden olan yüksek vergi dilimlerinde değişik yapmayı ve vergi dilimlerini düşürmeyi düşünüyor musunuz? Bu konuda bir çalışmanız var mıdır?

Başa dön tuşu