Facebook, Libra’yı Hindistana Götürmüyor

Sosyal medyanın en büyük ve tesir gücü en yüksek şirketlerinden birisi olan Facebook’un Libra isimli kripto para projesini Hindistan’a götürmeme kararı alması, kripto para kesiminde çok büyük bir tartışma konusu haline geldi.

Facebook (NASDAQ:FB), hususla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ülkedeki kripto para ikliminin belgisiz olması ve yasal yerde yaşanan güçlü süreçler nedeniyle bu hizmetin ülkeye götürülmeyeceğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şunları söylendi:

”Calibra hizmetini Hindistan’a götürmeyi şu kademede düşünmüyoruz. Şu an için oradaki yasal kısıtlamalar bizim elimizi kolumuzu bağlıyor.”

Facebook’un mevzuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada dikkat çektiği yasal belirsizlikler aslında Hint kripto para topluluğunun en fazla sıkıntı yandığı bahislerin başında geliyor. Ülkede yer alan merkez bankası, kripto para borsalarına hizmet veren bankaların bu hizmeti vermesini yasaklamıştı.

Daha sonra ülkede yer alan kripto para borsaları birer birer kapanmaya başladı. Hindistan’da birçok bireye hizmet veren ve kıymetli birer alternatif haline gelen bu borsalar, önemli sorunlar içerisinde kapanmak zorunda kaldılar. Hatta bu sürece katkıda bulunmak istemeyen ve borsaları korumak isteyen birçok kişi de düzenlenen operasyonlar ile göz altına alınmış ve ülkenin fintech topluluğunda önemli de bir kaos çıkmıştı.

Facebook, Libra’yı Hindistana Götürmüyor yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu