Facebook’un Kripto Parası Libra’nın White Paper’ı Türkçe’ye Çevrildi

Facebook’un bir müddettir beklenen ve 18 Haziran’da yayınlanan white paper’ı ile resmen duyurulan Libra elbet son günlerin en tartışmalı projesi.

Kimisine nazaran başarılı, kimisine nazaran başarısız bir proje olan Libra bilhassa ardındaki destekçi şirketler ile büyük dikkat çekti. O denli ki, Libra’nın destekçileri ortasında Visa (NYSE:V), MasterCard, PayPal, Vodafone (LON:VOD) üzere birçok dev şirket yer alıyor.

Bununla birlikte, ekonomist Selçuk Geçer üzere birçok isim Libra’nın ardındaki asıl gücün ABD olduğunu, ABD’nin kripto para ihtilalini Libra üzerinden gerçekleştirdiğini argüman ediyor. Elbetteki tüm bunlar şimdilik birer tezden ibaret.

Sosyal medya devinin projeyle ilgili tüm bilgilere yer verdiği white paper varsayılan olarak İngilizce lisanda yayınlanmıştı. Tim Danışmanlık şirketinde danışman olarak vazife yapan Ebru İnanç tarafından Libra’nın white paper’ı Türkçe’ye çevrildi. Çeviride eksikliklerin bulunduğunu belirten İnanç, vakitle tüm bu eksikliklerin tamamlanacağını söyledi.

Libra’nın Türkçe lisandaki white paper’ına buradan devam ederek ulaşabilirsiniz.

Libra Nedir?Facebook’un başını çektiği, Libra Birliği Üyeleri tarafından hazırlanan, kolay bir global para ünitesi ve milyarlarca beşere ulaşan finansal bir altyapı sağlamayı hedefleyen bir kripto para projesidir. Libra’nın para ünitesi (LIBRA) Libra Blockchain’i üzerine inşa edilmiştir. Dünya çapında bir kitleye hitap etmesi amaçlandığı için Libra Blockchain’ini uygulayan yazılım açık kaynaklıdır.

Haber İçeriği: Facebook’un Kripto Parası Libra’nın White Paper’ı Türkçe’ye Çevrildi

Başa dön tuşu