Facebook’un Kripto Parası Libra’ya Günlük 1 Milyon Dolar Ceza Kesilebilir!

Facebook’un kripto para projesi Libra toplumsal medya devinin başına büyük iş açtı. ABD’nin Senato üyeleri şirketin projesini akıllardaki soru işaretleri giderilene kadar durdurması istikametinde davet yaparken, kimi hukukçular şirketin kripto para projesini büsbütün durdurmasını istiyor.

ABD’nin Finansal Hizmetler Komitesinin Demokrat çoğunluğu, büyük teknoloji şirketlerinin finansal kurumlar olarak faaliyet göstermelerini ya da dijital para çıkarmasını önleyecek bir yasa hazırladılar.

“Büyük Teknoloji Firmalarını Finans Dışında Tutma Yasası” Facebook’un Libra projesini engellemenini yanısıra, yıllık geliri en az 25 milyar dolar olan çevrimiçi platformların yani Google (NASDAQ:GOOGL), Amazın ve Twitter üzere firmaların dijital para çıkarmasını önlemeyi hedefliyor. Yasa ile getirilen kuralları ihlal eden şirketlere günlük 1 milyon dolara kadar para cezası verilebilir.

Facebook (NASDAQ:FB), Amerikan finans sistemi ve kanun koyucularla oyun oynanmayacağının farkında. Milletvekilleri ve düzenleyicilerin lisana getirdikleri tasalar giderilinceye kadar Libra’yı başlatmayacağını garanti etmeyi planlıyor. Facebook’un dijital cüzdanının lideri David Marcus, Libra’nın hükümran para üniteleri ile rekabet etmek ya da para siyasetine müdahale etmek için inşa edilmediğine dair bir açıklama yaptı.

Sosyal medya devi, Amerikan finans sistemine dost olacaklarını söylerken insanları Libra’nın bağımsız bir kripto para ünitesi olduğuna nasıl ikna edeceği ise büyük merak konusu.

Haber İçeriği: Facebook’un Kripto Parası Libra’ya Günlük 1 Milyon Dolar Ceza Kesilebilir!

Başa dön tuşu