Facebook’un Kripto Parasına Bir Tepki de Singapur Merkez Bankası’ndan

Ünlü toplumsal medya şirketi Facebook’un çıkaracağını açıkladığı kripto para projesi, finans dünyasında gündemi belirlemeye devam ediyor. Birbiri gerisine ünlü isimler, bahisle ilgili açıklamalar yaparken genel manada bir tasa taşıdıkları görülebiliyor. Başını Amerika’nın çektiği ülkelerin merkez bankaları ve maliye bakanları da bu kripto para projesinin birtakım eksikliklerini lisana getirirken, kripto para kesiminin geneli ise bu şekil projelerin, merkez bankalarının hakimiyetini yerle bir edeceği için bu şahıslar için tercih edilmediğini söylüyor.

Aslında bu argümanlarında pek de yanlış sayılmazlar. Mevzuyla ilgili bir açıklama da Singapur’dan geldi. Ülkede faaliyet gösteren merkez bankası yaptığı açıklamada, FAcebook’un bu yeni kripto parasının çok önemli ve dikkatli bir halde incelenmesinin çok daha gerçek bir yaklaşım olacağını söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Singapur Merkez Bankası yetkilisi Ravi Menon, kripto para ile ilgili olarak, regülatörlerin önemli bir atılım yapması gerektiğnii söyledi ve şunları ekledi:

”Şu anda açıkçası en önemli halde zorlandığımız mevzu, projenin tam olarak ne mana söz ettiğini saptamak. Bunu yaptığımız takdirde önümüz açılacak. Lakin kimi sorular var ve bunların yanıtlarını bulmak pek mümkün değil. O sebeple regülatör kurumların bu projeyi çok âlâ incelemesi gerek.”

Facebook’un Kripto Parasına Bir Reaksiyon de Singapur Merkez Bankası’ndan yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu