Fed Başkanı Konuştu Bitcoin Düştü!

Fed Lideri Jerome Powell, Finansal Hizmetler Komitesi öncesi Kongre konuşması sırasında Facebook’un kripto parası Libra hakkında kıymetli açıklamalar yaptı. Powell, Facebook’ın kripto parasının kapalılık, kara para aklama ve finansal istikrar mevzularında önemli kaygılara yol açtığını tabir etti.

Fed Lideri, “Birkaç milyar kullanıcısı bulunan bir şirket Facebook (NASDAQ:FB) ve bunun da tesirinin fazla olacağını düşünüyorum. Şayet bu tarafta bir sorun yaşanır, finansmanın farklı yerlere gitmesi yahut para aklamayla ilgili bir şey olursa alışılmış ki bu sistematik bir biçimde sıkıntıya neden olur. Zira Facebook ağı çok fazla beşere ulaşıyor. Esasen şirketin kendisi de bunu açık bir formda lisana getirdi.” dedi.

Sözlerinin devamında Powell, “Şirket finansal ekosisteme yarar sağlayabilir. Finansal inovasyona elbette açığız fakat bunun inançlı olması gerekiyor.” tabirlerini kullandı.

Konuşma metninde ticaret ve global büyüme görünümüne ait belirsizliklere dikkat çeken Powell, Haziran toplantısında birçok siyaset yapıcının bir ölçü daha geniş para siyaseti için uygun ortam gördüğünün altını çizdi. Bu açıklamaların medyada yer bulması üzerine dolar endeksi düşüşe geçti.

Powell’ın konuşması sırasında Bitcoin’deki hareket de dikkat cazipti. En büyük kripto para yaklaşık 13.000 dolar düzeyinde seyrederken bir anda 800 dolar düştü ve 12.270 dolara kadar geriledi. Yayın sırasında Bitcoin fiyatı 12.300 dolardan süreç görüyordu.

Haber İçeriği: Fed Lideri Konuştu Bitcoin Düştü!

Başa dön tuşu