Fed Başkanı’ndan Dikkat Çeken Bitcoin Açıklaması: Altın Gibi Spekülatif Bir Değer Deposu

Birkaç gün evvel yaptığı konuşmada Libra’yla ilgili telaşlardan bahseden Fed Lideri Jerome Powell’ın Bitcoin için “Altın üzere spekülatif bir paha deposu” benzetmesinde bulunduğu ortaya çıktı.

Bitcoin’in mevcut finansal ortamı yine dizayn etme ihtimalini kabul eden Powell, “Günümüzdeki rezerv para ünitelerinin artık modasının geçmiş olması üzere şeylerin mümkün olduğunu düşünüyorum […] nitekim yaygın bir benimseme görmedik. Bitcoin buna güzel bir örnek, hiç kimse onu ödemeler için kullanmıyor […] altın üzere spekülatif bir paha saklama aracı.” dedi.

Powell’ın, Bitcoin’i altına benzetmesi hayli değerli zira ABD hükümetinin ve yabancı hükümetlerin, öteki merkez bankalarının ve resmi memleketler arası kuruluşların tuttukları altından Fed sorumlu.

Kripto paraların rezerv para ünitelerinin yerini alması tarafında bir beklentinin olduğunu ve bunun gerçekleşmesi halinde global finans sisteminin ve bilhassa de Fed’in kapsamlı bir dönüşüme uğrayacağını kabul eden Powell, “Kripto paraların başlangıcından bu yana bu türlü bir beklenti vardı, lakin şimdiye kadar bu türlü bir şey görmedik. Bu, bizim ileride bir şey yapmayacağımız manasına gelmiyor. Şayet yaparsak; ABD’deki kelamım ona ulusal bankacılık çağından, çok farklı para ünitelerinin olduğu bir çağa gerçek bir geri dönüş görebilirsiniz.” halinde konuştu.

Powell, Kongre’deki konuşması sırasında Facebook’un geniş kullanıcı tabanına dikkat çekerek, Libra’nın saklılık, para aklama ve finansal istikrar konusunda önemli telaşlara yol açtığını söylemişti.

Haber İçeriği: Fed Başkanı’ndan Dikkat Çeken Bitcoin Açıklaması: Altın Üzere Spekülatif Bir Bedel Deposu

Başa dön tuşu