Filistin İsrail Şekeline Karşı Kendi Kripto Para Birimini İstiyor

BTC MAGAZİN – Kripto para haberleri, Bitcoin haberleri, ethereum haberleri, Blockchain haberleri, kripto para tahlilleri ve uzmanlardan piyasa yorumları

Filistin Başbakanı Muhammed Shtayyeh, 22 Temmuz’da yayınlanan İngilizce mahallî medya Al-Monitor röportajında İsrail Şekeli Fiat Para Birimi’ne alternatif olarak kripto para ünitesini kullanmayı düşündüğünü yineledi.

Shtayyeh, 9 Temmuz’da Ramallah’taki Bilgisayar Acil Durum Müdahale Merkezi’nin açılışında, Filistin iktisadının özgürlüğünü artırmanın her mümkünlüğünü göz önünde bulunduracağını söyledi.

Shtayyeh, Nisan ayında vazifeye başladıktan sonra, Filistin Tv’de şunları söyledi:

Al-Monitor, Nisan 1994’te İsrail ve Filistin Kurtuluş Teşkilatı tarafından imzalanan Paris protokolünün, Filistin Para Otoritesine (PMA) banknot ihraç etme yetkisi verdiğini açıkladı. Protokol ayrıyeten, İsrail Şekeli’nin “resm süreçler dahil tüm emeller için ödeme aracı olarak” kullanılacağını bildirmişti.

Nablus’taki Najah Üniversitesi’nde ekonomik ve toplumsal bilimler profesörü şunları söyledi:

Ayrıca 170.000 Filistinlinin maaşlarını şekel olarak kazandığını ve İsrail’deki işlemlerin% 80’inin bu para ünitesinde olduğunu belirtti.

Mayıs 2017’de bildirdiği üzere, Filistin ulusal bir kripto para ünitesi geliştirme niyetini çoktan lisana getirmişti.

The post Filistin İsrail Şekeline Karşı Kendi Kripto Para Ünitesini İstiyor appeared first on BTC MAGAZİN.

Continue reading on BTCMagazin

Başa dön tuşu