Forex – Dolar Fed Öncesi Sakin, Sterlin Hafif Toparlandı

Investing.com – Dolar Çarşamba günü, on yıl içindeki birinci faiz indiriminin beklendiği Fed’in faiz oranı kararı öncesinde dolar karşısında sakin kaldı.

Çeyrek puanlık bir indirim ile zati fiyatlanma olurken, temel ilgi, Fed’in dünyanın en büyük iktisadını yavaşlayan global büyümeden ve ticari çekişmelerin yansımalarından korumak için daha çok gevşemeye açık kapı bırakıp bırakmayacağında.

Daiwa Securities’de kıdemli döviz stratejisti Yukio Ishizuki, “Fed muhtemelen deneyecek ve piyasaların sahip olduğu gelecekteki faiz indirimi ihtimaline darbe vurmayacak. Lakin tıpkı vakitte Lider (Jerome) Powell diğer bir indirimin kelamını verecek bir durumda değil muhakkak, bu nedenle kelamlarını mümkün olduğu kadar muğlak tutması bekleniyor” dedi.

“Muğlak her politik referans, çok gevşeme umutlarını daha da yatıştıracağından, dolara ekstra kar sağlayacaktır.” Amerikan Doları'nın öbür 6 majör döviz karşısındaki performansını ölçümleyen Amerikan dolar endeksi, Salı günü gördüğü iki ayın yüksek düzeyi olan 98,206’dan geri çekildikten sonra 97,82’de pek değişmedi.

Amerikan doları 108,53 yende hafif düşük ticaret yaptı ve euro 1,1150’de sakin kaldı. Salı günü Japonya Bankası siyasetini değiştirmezken, mali şartları daha da gevşetecek bir atağın çok da uzak olmadığına ait kuşku de oluşturdu.

Yatırımcıların İngiltere’nin AB’den anlaşmasız bir formda ayrılabileceği ihtimalinden etkilendikçe alt üst olan sterlin, bir ölçü toparlanmayı başardı. Sterlin Salı günü gördüğü 28 ayın düşük düzeyi 1,2120 puandan kurtularak, 1,2164 düzeyinde %0,16 yüksek süreç gördü.

Britanya’nın yeni başbakanı Boris Johnson’ın 31 Ekim’de geçiş muahedesi olsun olmasın İngiltere’yi AB’den çıkarma konusunda apaçık bir gündemi devralmasıyla, Temmuz ayında %4,3 kayıp yaşayan döviz için sorunlar bitecek üzere görünmüyor.

— Bu haberde Reuters’ın katkısı bulunmaktadır.

Başa dön tuşu