Forex – Dolar, Fed’in Faiz İndirimi Sinyali ile Kayıplarını Artırıyor

Investing.com – Fed Lideri Jerome Powell’ın ayın sonundaki toplantıda bankanın faizleri indireceğine dair en açık imasını yapmasının akabinde Çarşamba günü kayıp yaşayan dolar, Perşembe günü çoğunlukla düşük süreç gördü.

Amerikan Doları’nın öbür 6 majör döviz karşısındaki performansını ölçümleyen Amerikan dolar endeksi, dün gece gördüğü 96,463’ten bir ölçü toparlanarak 96,553’ten süreç gördü. Bu sayı Powell’ın sözüne başlamadan evvelkinden 0,5 daha düşük.

Ekonomik görünümü tartan geniş bir “belirsizlikten” bahseden Powell’ın tabirine ek olarak, Çarşamba günü yayınlanan Fed’in son siyaset toplantısının tutanakları, kimi üyelerin “ekonomik görünüm etrafındaki düşüş taraflı risklerin ve belirsizliklerin son haftalarda değerli artışlar gösterdiği değerlendirmesinde bulunduğu” konusunda uyardı.

Oxford’da Blonde Money’nin CEO’su Helen Thomas, bu özetin mali piyasalar ve gelecek yılki seçim kampanyasını şimdiden izleyen bir idare tarafından “Fed’in neredeyse büsbütün ele geçirildiği” manasına geldiğini söyledi.

“Enflasyonu tartması mümkün problemleri tartışacaklar. Ticari tansiyonlara, jeopolitik problemlere, Brexit yahut her neyse onlara işaret edecekler. Fark etmez. Faizleri indiriyorlar.”

Doların en büyük kaybı yen karşısında oldu; 108 üzerine toparlanmadan evvel 107,86 puana geriledi. Dolar ayrıyeten Kanada Bankası’nın Çarşamba günü temel faizleri değiştirmeme kararının akabinde dokuz ayın yükseğini test etmekte olan Kanada doları karşısında da bedel kaybetti.

Öte yandan, dolar, iktisadın Mayıs ayında bir nebze toparlandığını gösteren bilgilerden bu yana daha güzel dayanak gören sterlin karşısında da azaldı. Sterlin bu haftanın düşük düzeylerden yaklaşık bir sent artışla 1,2534 dolarda süreç gördü.

Euro %0,2 artışla yaklaşık bir haftanın yüksek düzeyi olan 1,1271 doları gördü. 1,13 doları test edip etmeyeceği Avrupa Merkez Bankası’nın TSİ 14.30’da yapılacak olan politika toplantısının sonucuna bağlı olabilir. Banka idare konseyi üyesi

Başa dön tuşu