Forex – Sterlin Düşüyor, BoJ Değişmedi; Fed ve Ticari Görüşmeler Bekleniyor

Investing.com – Ne İngiltere ne de AB’nin müzakere konumunu değiştirmesi 31 Ekim’de yıkıcı bir Brexit ihtimalini artırdıkça, sterlin Salı günü yeni iki yılın düşük düzeylerini gördü.

Sterlin dolar karşısında 1,2141 dolarda ve Euro karşısında 1,0902’de bir ölçü toparlandı

sterlin, dolar ve Euro karşısında gün bazında %0,6 ve% 0,5 oranında azalarak 1,2141$ ve 1,0902 düzeyini koruyacak formda düzeldi. Lakin açılışta 1,2120 dolara ve 1,0881 euroya kadar düştü.

“Katı Brexit” ihtimali son risk olayı olmaktan – İngiltere bakanı Michael Gove’un sözleriyle – hükümetin “temel varsayımına” dönüştüğü için, sterlin artık dolar karşısında geçen hafta %2,2 ve geçen ay %3,8 kayıp yaşamış durumda.

Göreve yeni gelen Başbakan Boris Johnson Pazartesi günü, birinci olarak, tartışmalı “İrlanda duvarı” kararlarını Theresa May ile müzakere edilen Çıkış Anlaşması’ndan kaldırmayı kabul etmediği sürece başka AB başkanları ile görüşmeyeceği konusunda ısrar etti. AB yetkilileri, İngiltere parlamentosu tarafından üç kez reddedilen, Çıkış Anlaşması’nın tekrar tartışmaya açılmayacağında ısrarcı olmaya devam ediyor.

Sözde duvar, İrlanda hududu boyunca problemsiz ticaretin Brexit sonrasında devamlılığını sağlamak ve İrlanda Cumhuriyeti ile İngiliz bölgesi Kuzey İrlanda ortasındaki katı hududun tekrar ortaya çıkmasını engellemek için İngiltere’nin talebi ile mutabakata eklenmişti.

Japonya Bankası (BoJ) faizleri beklendiği üzere %-0,1 düzeyinde değiştirmedi lakin “fiyat istikrar maksadına ulaşma yolunda ivmenin kaybedilebileceği ihtimali varsa, ek gevşeme önlemlerini almakta tereddüt etmeyeceklerine” ait rehberliğini yineledi.

Günün erken saatlerindeki bilgiler, Japonya’nın endüstriyel üretiminin Haziran ayında beklenenden daha büyük bir düşüş yaşamasıyla, imalattaki global gerilemeye ait daha çok ispat sağladı.

Avrupa’da gün daha yavaşlayan hane halkı tüketimi nedeniyle GSYH’nin ikinci çeyrekte %0,2 oranına düştüğü Fransa’nın hayal kırıklığına uğratan sayıları ile açıldı. Ekonomistlerin iddiası büyümenin %0,3 oranında kalacağı istikametinde olmuştu.

Yatırımcılar ABD ve Çin ortasındaki yeni ticaret görüşmelerinin birinci gününden ve tabi ki Fed’in iki günlük siyaset toplantısının başlangıcından haber beklerken, doların kendisi bekleme paterninde.

Amerikan Doları'nın başka 6 majör döviz karşısındaki performansını ölçümleyen Amerikan dolar endeksi, 97,905’e düşmeden evvel yeni iki ayın yüksek düzeyi olan 97,958’i gördü.

Başa dön tuşu