CryptoQuant CEO’su: “Bitcoin, boğa döneminin ilk aşamasına girdi”

Investing.com – Yıla süratli başlayan kripto para piyasaları, Ocak ayının son haftasında bir ölçü ivme kaybederek daha çok yatay hareket ediyor. Tahlil şirketi CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju ise Bitcoin’in boğa döneminin birinci basamağında olabileceğini düşünüyor.

Twitter üzerinden görüşlerini aktaran Ki Young Ju, birinci olarak Blockchain dışı bilgilere dayanarak kâr ziyan bilgilerine nazaran yatırımcılarının birçoklarının şu an gerçeklemiş ziyanla varlıklarını tuttuklarını ve bu düzeylerde ziyanla satma konusunda istekli olmayacağını sav etti. Yüksek ölçülü satışların ise lakin iflas, devlet tarafından el konulan kripto paralar üzere zarurî ve istenmeyen durumlarda gerçekleşebileceğini aktardı.

Bunun yanında temel tahliline devam eden Ju, Bitcoin’in hâla makroekonomik risklerin tesirinde olduğunu kabul ediyor ve önümüzdeki günlerde bulaşma tesirinden ötürü daha fazla iflas, şirket birleşmesi ve çeşitli satın almalar gerçekleşebileceğini öngörüyor.

Gündemdeki tüm risklere karşılık Blockchain datalarını de kıymetlendiren CryptoQuant CEO’su Bitcoin’deki son yükseliş ivmesine karşın büyük yatırımcıların satıcı tarafına geçmediğine dikkat çekiyor. Bunu da piyasanın şimdi amaç fiyatına ulaşmadığına dair güçlü bir ispat olarak görüyor.

Bitcoin, bu hafta daha çok yatay kalırken dünkü volalite, Bitcoin’in kısa periyodik bir gerilim testinden geçtiği halinde yorumlanabilir. O denli ki Bitcoin piyasasında dün 22.300 dolara kadar uzanan satışlar alttan değerli bir talep gördü ve gün sonuna gerçek 24.000 dolara gerçek bir ivme oluştu. Günlük kapanış ise %2’ye yakın artışla 23.000 dolar hududunun üzerinde gerçekleşti.

Kripto piyasasında yükseliş yavaşlamış üzere gözükse de 15 – 20 Ocak tarihlerinde emsal bir durumun akabinde yeni bir talep dalgasının gelmesiyle trend devam etti. Bu hafta prestijiyle Bitcoin, en son Ağustos 2022 periyodunda görülen fiyat düzeylerine ulaşırken mevcut fiyat sıkışmasının ne istikamete gerçek devam edeceği merakla bekleniyor.

Yazar: Günay Caymaz

Başa dön tuşu