FTX, 5 milyar dolarlık varlığını geri aldı

Avukat Adam Landis, Çarşamba günü yapılan FTX duruşmasındaki açıklamasında, iflas eden kripto borsası FTX’in, Bahamalar Menkul Değerler Kurulu tarafından el konulan 425 milyon dolarlık kripto hariç, 5 milyar dolardan fazla varlığı geri kazandığını söylerken müşterilere olan borç ölçüsünün hâlâ meçhul olduğunu da vurguladı.

Landis Rath & Cobb’un avukatı Adam Landis, FTX ismine yaptığı konuşmada “Dilekçe verilen tarihteki kıymetiyle, 5 milyar doların üzerinde nakit, likit kripto para ünitesi ve likit yatırım menkul değeri geri aldık.” formunda konuştu.

FTX’in yeni idaresi, şirketin borcunun 20 Aralık 2022’de 1 milyar dolardan biraz fazla olabileceğini söylerken FTX’in alacaklılarına borçlu olduğu toplam ölçü, belirsizliğini koruyor. Birinci iflas başvurusu yapıldığı periyotta şirket idaresi, borç ölçüsü olarak 1 milyar dolar ile 10 milyar dolar ortasında bir sayı söz etmişti.

Landis ayrıyeten Sam Bankman-Fried’in ortağı Gary Wang’a, Alameda’nın FTX müşterilerinden müsaadesiz borç alabilmesi maksadıyla bir art kapı yaratması talimatını verdiğini söyledi ve eski CEO’nun FTX’ten ticaret koluna 65 milyar dolarlık kredi limiti oluşturduğunu belirtti.

Bu makale birinci olarak CoinDesk Türkiye üzerinde yayımlanmıştır.

Başa dön tuşu