FTX davasında 460 milyon dolarlık Robinhood hissesine el konuldu

Investing.com – ABD Hükümeti, iflas eden FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’a yönelik dolandırıcılık davasında 460 milyon dolar pahasını bulan Robinhood payına el koydu.

Sam Bankman-Fried’a ilişkin olduğu bilinen paylara FTX’in alacaklıların açtığı davada hak talep edenlerin müracaatlara istinaden el koyulduğu bilgisi verildi. Şu an bloke edilen payların akıbetinin ne olacağı hakkında karar, bir sonraki duruşmada verilecek. 

Robinhood payları, geçen sene Mayıs ayında FTX’in en parlak periyodunu yaşadığı günlerde sahibi Bankman-Fried tarafından alınmıştı. SEC bildirimine nazaran Bankman-Fried, bu blok alımla online ticaret platformunun yaklaşık %7,6’sına sahip oldu. Pay alımının ise Fried’ın Alameda Research’ten aldığı 1,5 milyar dolar ile finanse edildiği düşünülüyor. 

Bunun yanında Wall Street Journal haberine nazaran davanın savcıları, hükümetin FTX’in Bahamalar bankalarındaki hesaplarına da el koyulduğu bilgisini verdi.

Bu hafta görülen davanın birinci duruşmasında Sam Bankman-Fried, tüm suçlamaları reddederken bir sonraki duruşma tarihi, toplanan delillerin kıymetlendirme sürecine bağlı olarak 2 Ekim olarak belirlendi.

Robinhood (HOOD) pay fiyatı nasıl etkilenir?

El konulan 56 milyon adet Robinhood payının akıbetinin ne olacağı bilinmezken bu belirsizlik pay fiyatını olumsuz etkileyebilir. Payların durumuyla ilgili karar bir sonraki duruşmada verilecek olup FTX’in borçlarının ödenmesi için varlıkların satılmasına karar verilebilir. Bu durum, pay fiyatında sert düşüşlere neden olabileceği için pay performansı ile ilgili kaygıların artabileceği görülebilir. 

Bu gelişmenin yanında kripto dalıyla yüksek korelasyonda devam eden HOOD payları, FTX’in çökmesiyle birlikte Kasım ayından bu yana sert satışlar görerek iki aylık dönemde %40’ı bulan bedel kaybı gördü. Pay fiyatı, Haziran – Eylül periyodunda ise değerli bir toparlanma görmüştü.

Diğer yandan mevzuyla dolaylı bir teması olarak görülen bu haftaki gelişmelerde ABD kamu kurumları, yayımladığı ortak bir bildiride bankaları, kripto ekosistemindeki risklerin bulaşma tesirine karşı ikazda bulundu.

Yazar: Günay Caymaz

Başa dön tuşu