Altınla Kazanmak İstiyorsanız, Uzmanın Tavsiyelerini İhmal Etmeyin!

Son günlerde altın piyasasında yaşanan dalgalanmalar ve fiyat düşüşleri yatırımcıları tedirgin ederken, ünlü ekonomist Hatice Kolçak, altın yatırımıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kolçak, altının şu an itibariyle bir alım fırsatı sunduğunu ifade ederek, yatırımcıları aceleci davranmamaları konusunda uyardı.

Kolçak, “Bir ay içinde altında hızlı kar etmeyi beklememelisiniz” diyerek, sabır ve uzun vadeli bir bakış açısının altın yatırımcıları için daha sağlıklı olduğunu belirtti. Ayrıca, 2024 yılının altın piyasası için önemli bir yıl olacağını öne sürdü.

Altındaki yatırım bir aylık olmaz!

Asgari Ücret ve Memur Maaşlarında Neler Bekliyor? Çarpıcı Tahminler!

Asgari Ücret ve Memur Maaşlarında Neler Bekliyor? Çarpıcı Tahminler!

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak yaptığı son açıklamalarla altın yatırımcılarına bir aylık yatırımla kazanç beklentisi içerisinde olmamaları gerektiğini belirtti. Açıklamalarında;

Ons altın yukarı çıkıp geri geldi. ABD’den gelen verilerden kaynaklı bir durum bu. Ons altında çok büyük değişime sebep olacak bir şey yok şu an. Gram tarafında dolar yerinde duruyor. Bu nedenle çok büyük bir hareket yok. Satış yerine alım fırsatı oluşturuyor.

3-4 ay içinde gram ve borsa tarafında iyi seviyelere gelindi. Elinde TL olanlar için gram ya da borsa alınabilir. Kısa vadede değil ama. Uzun vadede en az 1 yıl sabretmek lazım. Böyle duracak ve gene yükselecek. 1 ayda para kazanmayı beklemeyin.”

Altının ons fiyatı ise geçen hafta yüzde 0,86 kayıpla 1.832 dolara indi. Gram altın, 1.624 liradan işlem görüyor. İfadeleri ile en başta altının düşüşünün devamlı olmayacağını ve FED faiz kararı ile şu an için alım fırsatı oluşturan altının yükseleceğini dile getiren Kolçak, altın yatırımcılarının bir ay kadar kısa bir sürede kar beklememelerini belirtti. Altın ve borsa için en az 1 yıllık bir yatırım sonunda para kazanılabileceğini de yatırımcılara duyurdu.

Güncel altın fiyatları

Gram altın alış fiyatı: 1624.961

Gram altın satış fiyatı: 1625.44

Çeyrek altın alış fiyatı: 2717.54

Çeyrek altın satış fiyatı: 2778.9

Yarım altın alış fiyatı: 5418.09

Yarım altın satış fiyatı: 5557.79

Cumhuriyet altını alış fiyatı: 11263

Cumhuriyet altını satış fiyatı: 11433

Başa dön tuşu