G7 Ülkelerinin Gündemi Libra Coin

BTC MAGAZİN – Kripto para haberleri, Bitcoin haberleri, ethereum haberleri, Blockchain haberleri, kripto para tahlilleri ve uzmanlardan piyasa yorumları

18 Temmuz Perşembe günü yedi ülkeden endüstrileşmiş uluslar kümesi, Facebook Inc (NASDAQ:FB).’in dijital para ünitesi olan Libra‘nın üzerinden “en yüksek mali düzenlemenin standartlarının” sağlanması davetinde bulundu.

Fransa’daki Chantilly’deki iki günlük bir toplantıdan sonra yayınlanan özette, G-7 maliye bakanları ve merkez bankası yöneticileri, toplumsal medya devinin kripto para ünitesi oluşturma planına kuşku uyandırarak, Facebook projesi hakkında “ciddi düzenleyici ve sistemik endişeler” lisana getirdiler.

G-7, özetine nazaran, Finansal İstikrar Şurası ve öteki standart belirleme organları ile Libra ve başka kripto para ünitelerini aktif bir biçimde düzenlemekte ve denetlemekte koordine edecek.

İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri ile Avrupa Birliği’nin katıldığı toplantıda, 2,7 milyar kişilik kullanıcı tabanı ile dünya nüfusunun üçte biri ile global erişimi olan Facebook’un Libra coini görüşüldü.

Düzenleyiciler, milletvekilleri ve merkez bankacıları, projeyi global finansal sistemi etkileyebileceği ve para verme üzere klasik hükümet rollerini baltalayabileceğini söyleyen tenkitlerle incelemeye alıyorlar.

Japonya Maliye Bakanı Taro Aso, G-7’nin, bu türlü bir hizmeti başlatmadan evvel Facebook’un düzenleyici tasalarını ele alması ve en yüksek finansal düzenleme standartlarını karşılaması gerektiğini söyledi. Taro, Libra’yı mali egemenliği ve milletlerarası para sisteminin işleyişini etkileyebilecek bir araç olarak gördüklerini belirtti.

G-7 çalışma kümesinin, Dünya Yıllık Konferansı toplantısında bir ortaya gelecek olan G-20 maliye bakanları ve merkez bankası yöneticilerinin bir sonraki toplantısında, stabil coinlere yönelik siyaset teklifleri konusunda son bir rapor sunmalarını bekliyor.

G-20, G-7’nin yanı sıra Çin, Hindistan, Brezilya ve Güney Afrika üzere gelişmekte olan ekonomilerden oluşuyor.

G-7 finans şefleri, özete nazaran, büyük internet şirketleri de dahil olmak üzere çokuluslu şirketlerin vergilendirilmesine yönelik bir yaklaşım üzerinde anlaştılar.

Buna nazaran, fizikî bir varlığı olmayan aktifliklerin vergilendirilmesine müsaade vermek için yeni kurallar geliştirilmesi gerektiğini söylediler.

The post G7 Ülkelerinin Gündemi Libra Coin appeared first on BTC MAGAZİN.

Continue reading on BTCMagazin

Başa dön tuşu