İrlanda Merkez Bankasından kripto reklamlarına yasak çağrısı

İrlanda Merkez Bankası Lideri Gabriel Makhlouf, kripto reklamlarının yasaklanması davetinde bulundu. Çarşamba günü gerçekleştirilen bir parlamento oturumunda, kripto para ünitelerinin ‘’hiçbir toplumsal bedeli olmadığını’’ söyledi.

İrlanda’nın Dublin kentinde, Çarşamba günü gerçekleştirilen parlamento oturumu sırasında ülkenin Merkez Bankası Lideri olan Gabriel Makhlouf, İrlandalı milletvekillerine, merkez bankasının ferdi müşterilerin ‘’desteksiz’’ kripto para ünitelerine yatırım yaparken karşılaştıkları riskler konusunda ‘’çok endişeli’’ olduğunu söyledi.

Başkan, kripto para ünitelerinin ‘’hiçbir toplumsal kıymeti olmadığını’’ lakin nihayetinde perakende yatırımcıların kripto satın almasına müsaade verme konusunda da “bırakınız yapsınlar” manasına gelen ekonomik özgürlük anlayışını belirten bir hal takındı.

İrlanda Merkez Bankası Lideri: ‘’Desteksiz kripto, esasen bir saadet zinciridir.’’ dedi

Başkan Gabriel Makhlouf, kripto para ünitesi yatırımcılarının yüksek riskli bir kumar oynadığını belirterek şöyle söyledi:

Reuters’in haberine nazaran Makhlouf’un ‘’Desteksiz kripto esasen bir saadet zinciridir. Paralarını desteklenmeyen kriptoya yatıran beşerler – ki oradaki kıymetli kripto stoklarının birçok aslında desteklenmiyor – esasen kumar oynuyor.’’ dediği ve kripto ile ilgili olarak da bilhassa genç yatırımcılara ve kişisel yatırımcılar için finansal istikrara yönelik sistematik risklerden daha fazla kaygı duyduğu belirtiliyor.

Yatırımcıları daha âlâ korumak için Başkan’ın; şayet milletvekilleri bir yol bulabilirse genç yetişkinlere kripto para reklamlarının yasaklanması gerektiğini önerdiği de bildirildi.

Bu, İrlanda Merkez Bankasının, kripto reklamcılığının tehlikelerine karşı yatırımcılara yönelik birinci uyarısı değil. Daha evvel 2022’nin Mart ayında da İrlanda Merkez Bankası tarafından tüketicilere, bilhassa toplumsal medya aracılığıyla fenomenlerden gelen reklamlar olmak üzere, kripto yatırımlarını tanıtan ‘’yanıltıcı’’ reklamların yarattığı risk konusunda bir ihtar yayımlamıştı.

Bu makale birinci olarak Paranfil üzerinde yayımlanmıştır.

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu