Gıda Perakende Devinden Blockchain Adımı

BTC MAGAZİN – Kripto para haberleri, Bitcoin haberleri, ethereum haberleri, Blockchain haberleri, kripto para tahlilleri ve uzmanlardan piyasa yorumları

İsviçre merkezli besin perakende devi Nestle, 2 Temmuz’da yayınlanan bir basın bülteninde, tedarik zinciri boyunca eserlerini Blockchain ile takip etme planını açıkladı.

Proje OpenSC ile ortaklaşa yürütülmektedir. OpenSC, Ocak ayında WWF-Avustralya ile global kurumsal teşebbüs BCG Dijital Teşebbüsler ortasındaki iştirak aracılığıyla başlatılan bir blok zinciri platformudur.

Nestle, bu proje sayesinde, açık blok zinciri teknolojisini bu halde denetim edeceğini açıklayan birinci büyük yiyecek ve içecek şirketi haline geldiğini tez ediyor. OpenSC platformuyla, tüketicilerin bağımsız olarak doğrulanabilir sürdürülebilirlik ve tedarik zincirine erişebilecekleri bildiriliyor.

İlk pilot program, Yeni Zelanda’daki çiftliklerden ve üreticilerden Orta Doğu’daki fabrikalara ve depolara süt takibi yapacak. Pilot projenin gayesi, sistemin ölçeklenebilir olup olmadığını bulmaktır.

The post Besin Perakende Devinden Blockchain Adımı appeared first on BTC MAGAZİN.

Continue reading on BTCMagazin

Başa dön tuşu