Güney Kore’de Blockchain Ödeme Sistemi Geliştirildi

Güney Kore’nin önde gelen kredi kartı şirketi Shinhan Card’a, bir blockchain ödeme sistemi için patent verildi. Haber lokal medya organı The Block Times’ta 15 Temmuz’da yayınladı.

Habere nazaran yeni patentli teknolojiyle şirket, harcama limitlerini belirleme, aylık taksitler halinde ödeme yapma ve rutin ödemeleri yapma imkanı sağlayan, blok zinciri ile çalışan bir kredi süreç süreci oluşturdu. İsmi verilmeyen bir Shinhan Card yetkilisi gelişmeleri şöyle yorumladı:

“Kredi kartlarının bu kilit fonksiyonlarını kullanan hizmetler, blok zinciri temelli sisteme genişletilecek. Mevcut olan blok zinciri temelli hizmetlerin birçoklarının nakit kablolama yahut çevrimiçi süreçler için kullanıcı kimliği ile sonlu olduğu durumda kayda kıymet bir gelişme sağlanacaktır.”

Yetkili ayrıyeten, şirketin bir fizibilite çalışması yürüttükten yaklaşık bir buçuk yıl sonra patenti aldığını ve şirketin şu anda Avrupa ülkeleri, ABD, Japonya, Çin, Vietnam ve Endonezya’da da patent almak için çalıştığını açıkladı. Makaleye nazaran, sistem yakında bir taşınabilir uygulama aracılığıyla kartsız süreçlere de müsaade verebilir.

Habere nazaran teşebbüsler kredi kartı firmaları, katma kıymet sağlayan bir ağ servis sağlayıcısı ve bir ödeme alanı olmak üzere üç aracıdan oluşan bir ağın devre dışı kalmasına neden olabilir. Katma bedelli ağlar, kredi kartı şirketlerini ve üye mağazalarını süreçleri doğrulamak ve onaylamak için bağlayan servis sağlayıcılardır; ödeme alanı ise ödemeyi yapmakla görevlendirilir. Yeni blockchain ödeme sisteminde bu iç adıma gerek kalmayabilir.

Şirketler hakkında bilgi veren web sitesi Crunchbase, Shinhan Card’ın Güney Kore’nin başkan kredi kartı sağlayıcısı ve kurumsal analitik servisi olduğunu sav ediyor. Owler, şirketin yıllık gelirinin 841,6 milyon dolar olduğunu kestirim ediyor.

Haber kaynaklarının dün bildirdiği üzere, 2020’de bir blok zincir tabanlı taşınabilir kimlik sistemi başlatmak için Güney Koreli firmaları bir paydaşlık oluşturdu.

BU HABERİ OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ.

Haziran ayının sonunda, eski Visa (NYSE:V) yöneticisi tarafından yönetilen bir kripto ödeme firması olan Crypterium, kartın piyasaya sürülmesinden bir hafta sonra yaklaşık 4.000 kripto bankamatik kartı gönderdiğini açıkladı.

The post Güney Kore’de Blockchain Ödeme Sistemi Geliştirildi appeared first on Kripto Para Haberleri Başkanı.

Başa dön tuşu