Haftaya sakin başlayan kripto piyasasında hangi altcoin’ler öne çıktı?

Investing.com – Kripto para piyasaları, hafta sonu süreçlerindeki yatay hareketini haftanın birinci gününde de sürdürdü. Toplam piyasa bedeli, geçen hafta %5’in üzerinde arttıktan sonra 1 trilyon dolarlık ruhsal düzeyinin üzerine çıktı ve bu bedel üzerinde kalmaya devam ediyor. 

Bitcoin, hafta sonu süreçlerinde 22.300 – 23.370 dolar aralığında volatil kalırken bugün 22.800 dolar düzeyinde sabit kaldı. En büyük kripto para, son bir haftalık performansına nazaran %10’luk paha artışını koruyor. 

Ethereum, son 48 saatte 1.680 dolara kadar yükselmesine karşın hafta kapanışında gelen satışlarla bir ölçü ivme kaybetti. Bugün 1.630 dolar bandında yatay hareketine devam eden Ethereum, son saatte gelen satışlarla 1.610 dolar hakikat hareket etti. 

İlk 10 kripto parada bugün karışık bir seyir kelam konusu. Birinci 10’da bugün öne çıkan altcoin, son 24 saatte %5’e yakın yükselen XRP oldu. Ripple’ın lokal varlığı, hafta sonu 0,41 dolar direncini geçmekte zorlanırken haftaya alıcılı başladı ve bugün 0,43 dolar düzeylerini test etti. Dogecoin ise %2,5’lik bedel artışıyla 0,088 dolara yükselerek XRP’nin akabinde geliyor.

Diğer yandan hafta sonu süreçlerinde yine birinci 10’a adım atarak Polygon‘u geride bırakan Solana, bugün %2,5’lik düzeltmeyle 24 dolar hududunda süreç görüyor. Bugün 1 dolar düzeyinin çabucak altında sabit kalan Polygon ile ortasında ise düşük ölçülü bir bedel farkı bulunuyor. 

İlk 100 kripto para ortasında öne çıkan altcoin’ler

Piyasada genel bir yatay trend hakimken iki altcoin, bugün %20’nin üzerinde yükselişle piyasadan olumlu ayrıştı. 

Bu altcoin’ler ortasında Axie Infinity (AXS), %21,55 yükselişle 12 dolar bandına adım attı. Axie ile ilgili son gelişmelerde platformun mahallî varlığı AXS’nin toplam arzının %1,8’ini oluşturan 4,8 milyondan fazla ölçüsünün kilidinin açılması durumu kelam konusu. Kripto paranın azamî arzı 270 milyon olarak görülürken toplam arzın %32’si kilitli durumda. 

Ancak, son kilit açma aktivitesininin gerçekleştiği Ekim 2022 devrinde AXS’nin fiyatında önemli bir düşüş gerçekleşti. Yeni durumda ise bugünkü süreç öncesi varlığın fiyatının olumlu etkilendiği görülüyor. Fakat kilidi açılan varlıkların piyasaya sürülmesi sonrası karın korunması konusunda telaşın devam ettiği görülüyor. 

Bugün %20’nin üzerinde bedel artışı gören öbür altcoin ise STEPN (GMT) oldu.

Diğer yandan son günlerde kıymetli yükselişler kaydeden kimi altcoin’lerin bugün %5’in üzerinde düzeltmelerle karşılaştığı görülüyor. Bugün düzeltme sürecinde olan altcoin’lerin başında Optimism (OP), Aptos (APT), Kava (KAVA) ve Frax Share (FXS) bulunuyor. 

Yazar: Günay Caymaz

Başa dön tuşu