Hindistan Kripto Para Birimlerini Tamamen Yasaklıyor mu ?

BTC MAGAZİN – Kripto para haberleri, Bitcoin haberleri, ethereum haberleri, Blockchain haberleri, kripto para tahlilleri ve uzmanlardan piyasa yorumları

Reuters’in haberine nazaran, 22 Temmuz’da bir Hint hükümet panelinde kripto para üniteleri yasağı önerildi.

Panel, bugün hükümete kripto para ünitelerini yasaklamalarını ve kripto varlıklarını içeren her türlü iş için yaptırımlar getirmelerini tavsiye etti. Hükümetin açıklamasına nazaran, panelin teklifin ardındaki rapor ve taslağın en son bir karar vermeden evvel düzenleyiciler ve hükümet tarafından incelenecek.

Yerel bir yasak şaşırtan değil !

Hindistan’ın Maliye Devlet Bakanı Anurag Thakur, bu ayın başlarında Hindistan’da kripto para ünitelerinin kullanılmasını açıkça yasaklayan bir yasa bulunmadığını belirtti. Yeniden de, Hindistan’da kripto para üniteleri kullanımına bir yasak getireceği sav edilen yasa tasarısı, bir haftadan uzun bir mühlet evvel toplumsal medyadaki lokal Blockchain hukuk uzmanları tarafından yayınlandı.

Verilen 18 sayfalık taslak, “kriptografik araçlar yoluyla yahut öteki bir halde dijital bir kıymet temsili sağlayarak, rastgele bir resmi dijital para ünitesinin bir kesimi olmayan rastgele bir bilgi yahut kod yahut sayı yahut belirteç” olarak kripto para ünitelerinin tarifini öneriyor.

Bu tanıma uyan tüm varlıklar yasaklanacak olsa da, düzenleme Hindistan merkez bankası tarafından yayınlanan bir dijital rupinin yasal ihale olarak tanınacağını ileri sürüyor.

The post Hindistan Kripto Para Ünitelerini Büsbütün Yasaklıyor mu ? appeared first on BTC MAGAZİN.

Continue reading on BTCMagazin

Başa dön tuşu