Türk Twitter Sektörünün Gücü: En Çok Bitcoin Tweeti Atan İlk 5 Ülkeden Biriyiz

Kripto para bölümüne olan ilginin ana manada ölçüldüğü mecralardan birisi de Twitter. Reddit ve Telegram ile birlikte, kripto para bölümünün kalbinin attığı Twitter’da, Bitcoin fiyatları ile ilgili binlerce farklı tahlil, yorum ve görüş bulmak da mümkün. Yalnızca kripto paraların, aslında dünyanın da nabzının attığı bu mecrada Bitcoin’e ilgi duyan ülkeler de değerlendirildi. Bu değerlendirmeye ve araştırmaya nazaran Türkiye, öteki tüm kripto para listelerinde olduğu üzere, burada da başa oynamayı başardı ve en fazla kripto para ve Bitcoin tweetinin atıldığı birinci beş ülke ortasında yer aldı.

The Tie isimli bir araştırma şirketinin yayınladığı rapora nazaran, Bitcoin ve kripto paralar ile ilgili olarak en fazla tweet atan ülke, Amerika Birleşik Devletleri. Tüm Bitcoin tweetlerinin yüzde 40’a yakını ABD’den gelirken, daha sonra ise tekrar İngilizce konuşulan öteki ülkeler İngiltere ve Kanada geliyor.

Bu üç ülkenin akabinde listenin 4. sırasında ise ülkemiz yer alıyor. Global kripto para topluluğunun artık çok değerli bir üyesi haline gelen Türkiye, bu listede de kendine yer bulmayı başardı. Daha evvel ülkemiz kripto para kullanımı listesinde de yer almıştı.

Türkiye’nin akabinde kripto para listesini tamamlayan ülkeler ise Hindistan ve Avustralya oldu. Bu sayının, Türk halkının kripto para ilgisini ortaya çıkarmış olduğu da bir gerçek.

Türk Twitter Bölümünün Gücü: En Çok Bitcoin Tweeti Atan Birinci 5 Ülkeden Biriyiz yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu