Hollanda Maliye Bakanı ve Adalet Bakanı’nda Kripto Para Çağrısı!

Hollanda Maliye Bakanı Wopke Hoekstra ve Adalet ve Güvenlik Bakanı Ferdinand Grapperhaus, 1 Temmuz’da yaptıkları açıklamada, hükümeti kara para aklama telaşları üzerine kripto paraları ve belli nakit ödemeleri düzenlemeye davet etti.

Yetkililer, kara para aklamayı kolaylaştırdıklarını argüman ederek hükümetin 3.000 Euro’dan fazla nakit ödemelerini yasaklanmasını, kripto paraları düzenlenmesini ve 500 Euro’luk banknotları yasaklamasını talep ediyor.

Hollanda Maliye Bakanı Wopke Hoekstra ve Adalet ve Güvenlik Bakanı Ferdinand Grapperhaus, 1 Temmuz’da parlamentoya “kara para aklama yaklaşımı” önergesini gönderdi.

Önergede polis, mali istihbarat ünitesi, mali bilgilendirme ve soruşturma hizmeti ve savcılık üzere mali düzenleyicilerin, ilgili makamların ve gözlemleyici kümelerin uygulama yetkilerinin artırılması isteniyor.

Önergenin onaylanması durumunda bankaların kuşkulu müşterilere ait bilgileri paylaşması gerekecek. Ayrıyeten Hollanda hudut ötesi kara para aklama ile gayrete adanmış bir Avrupa Birliği düzenleyicisinin kurulmasını savunacak.

Şu anda Hollanda kripto paraları yasal bir para olarak görmüyor, fakat geçen yıl bir Hollanda mahkemesi bir ceza ödeme davasında Bitcoin’i (BTC) legal bir “aktarılabilir değer” olduğuna hükmederek emsal bir karar verdi.

Haber İçeriği: Hollanda Maliye Bakanı ve Adalet Bakanı’nda Kripto Para Çağrısı!

Başa dön tuşu