Tanesi 11 Bin Dolar BTC’ler E-Bay’de 99 Bin Dolara Satılıyor

biDünyanın en ünlü e ticaret sitelerinden birisi olan E Bay’de bir kullanıcı, fizikî Bitcoin’i 99 bin dolara satıyor. 1 Temmuz itibariyle satışına başlanan bu ‘fiziksel’ Bitcoin’in içinde gerçek manada bildiğimiz Bitcoin olduğu da söz edilirken ilgili satışı yapan kişi ise ana maksat kitlesinin koleksiyonerler olduğunu söyledi ve bu kesimden herkesin konutunda bulunması gerektiğini söz etti.

Her koleksiyoncunun böylesi bir esere 99 bin dolar ödeme talihine sahip olup olmayacağı diğer bir mevzu olarak dikkat çekerken, bu konseptin yeni olmadığını da hatırlatmakta yarar var.

Bitcoin ve kripto paralar daha bu kadar ana akım medyada yer almamışken ve hayatımıza girmemişken, bir kullanıcı buna emsal eserler yapıyordu. Son derece zahmetli lakin izlemesi bir o kadar keyifli olan süreçte, Mike Caldwell isimli satıcı, fizikî Bitcoin’lerin üzerine kodlar tarıyor ve onlara maddi bir paha de yüklüyordu. Bir Bitcoin olan formdan 1000 Bitcoin olan forma kadar değişen ölçekte eserler satan bu ismin bu eserleri, genel manada ikramlık eşya olarak önemli de bir kıymet görüyordu. Fakat daha sonra Amerikan hükümetinin kıymetli kurumu olan ABD Finans ve Finansla İlgili Cürümleri Tedbire Komitesi FinCEN’den ihtar alan başarılı isim, satışlarına son vermek durumunda kalmıştı.

Tanesi 11 Bin Dolar BTC’ler E-Bay’de 99 Bin Dolara Satılıyor yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu