Hong Kong Vatandaşları Kripto Paralara ‘Sığındı’!

Hong Kong yöneticisi nedeniyle bugünlerde büyük meseleler ile karşı karşıya. Özerk bölgeyi yöneten yönetici hatalıların Çin’e iadesi yasası konusunda geri adım atmak zorunda kalsada Hong Konglular bu mevzuda atılan geri adımın yalnızca bununla hudutlu kalmaması, yasa tekliflerinin iptal edilmesi gerektiğini talep ediyor. 8 milyon Hong Konglunun 2 milyondan daha fazlası hükümete karşı bu mevzuda harekete geçerken, yönetici ise kendi vatandaşlarını suçluyor ve kendi vatandaşlarına karşı sert açıklamalar yaparak ülkede halkın reaksiyonunu çekiyor.

Halk ise mevcut yöneticinin bu açıklamalarından ötürü para ünitelerinin kıymet kaybedebileceği telaşı, mümkün siyasi sıkıntılar nedeniyle kripto para ünitelerine son periyotta çok önemli bir ilgi gösteriyor. Hong Kong’ta kripto para ünitesi satışı yapan kimi kripto para borsalarının %10 daha fazla fiyat ile kripto para satışlarına devam ettikleri belirtiliyor.

Yönetici Lam’in istifa etmesini isteyen Hong Konglular ise Çin’in Hong Kong üzerinde denetimi artırmasını istemediklerini açıklamış ve barışçıl hareketlerin işe yaramadığını görünce ‘halkın gücü’ altında toplanmış ve protestolarda parlamento binasını basarak eski İngiliz sömürgesi Hong Kong bayrağını asmış, camları kırmış ve önemli ziyanlar vermiş, Pekin’deki merkezi hükümetin bu mevzuda Hong Kong üzerinde baskı kurmaya devam etmek ve denetimi artırmak istemesi durumunda bunun daha kötülerini yapabilecekleri istikametinde ikazlar yayınlamıştı. Borsalar ise bunu fırsat bilerek kripto para ünitelerine gelen talebi değerlendirirken, artık kripto para ünitesi fiyatlandırmasını 3 haftadır süren aksiyonların 1. haftasından itibaren daha fazla fiyat ile satmaya başladı.

Hong Kong’da daha aksiyonların bir müddet daha sürmesi beklense de merkezi Pekin idaresinin bu ataklardan şimdilik vazgeçmiş olması ve Lam’in bu hususta istifa taleplerine karşılık vermemesine karşın göstericilerin sakin kalması borsalardaki Bitcoin ve altcoin fiyatlarını %10 fazlalığını kısa müddet içerisinde olağan ulusal piyasa satış fiyatlarına indirebilir.

Haberin devamı: Hong Kong Vatandaşları Kripto Paralara ‘Sığındı’! birinci olarak Bitcoinsistemi.com’da yayınlanmıştır.

Başa dön tuşu