İflas mahkemesi, FTX’in Japon ve Avrupa iştiraklerini satmasına onay verdi

Investing.com – FTX’in iflas sürecinin görüldüğü Delaware mahkemesinde yargıç, FTX’in Japonya ve Avrupa’da konuşu 4 iştirakinin satışına onay verdi. 

Hafta ortasında görülen son duruşmanın akabinde yargıç John Dorsey, dün verilen kararda  iştiraklerin satışına onay verdi. Önümüzdeki hafta başına kadar satış duyurularının ilan edilmesi bekleniyor. Buna nazaran FTX Japan, FTX Europe, FTX’in türev ve pay takas şirketi Embed ve LedgerX, satışa bahis olacak şirketler olacak.

Şirketin iflas sürecini yöneten takım ise bu ayın başında mahkemeye iştirakler için 100’den fazla teklifin geldiğini beyan etti. Başka yandan ABD Adalet Bakanlığı’na bağlı kayyum heyeti, daha evvel soruşturmanın devam ettiği gerekçesiyle satışa itiraz etmişti. Heyetin, onaylanan satış sürecini incelemesi ve gerek duyduğu anda sürece itiraz edebileceği aktarıldı. Bunun yanında Adalet Bakanlığı’nın önlem gayeli olarak şirketin eski üst seviye yetkilileri ve ailelerinin şirketler için teklif vermesine müsaade verilmeyecek. 

Bu hafta FTX ile ilgili gelişmelerde iflas eden borsaya ilişkin yaklaşık 5 milyar dolarlık nakit, likit varlık ve kripto para bulunduğu söylendi. Şimdi toplam borç ölçüsü kesin olarak belirtilmezken iflas sürecini yöneten takım, kıymetli olan tüm varlıkları satarak alacaklılara süratli formda ödeme yapma siyasetini izliyor.

Sam Bankman-Fried, FTX çöküşü konusunda Alameda’yı suçlamaya devam ediyor

FTX’in kurucusu Bankman-Fried, çıktığı birinci duruşmada bütün suçlamaları reddetti. Duruşmanın akabinde yaptığı son açıklamalarda FTX’i iflasa sürükleyen sürecin, hedge şirketi Alameda Research’ün başarısız halde yönetilmesiyle başladığını söyledi. 

Alameda’ın son derece güçlü hale gelen piyasa şartlarına karşın gereğince tedbir almadığını söyleyen Fried, dolandırıcılık yapmadığı konusunda ısrarını sürdürüyor. Alameda’nın eski CEO’su Caroline Ellison ve FTX’in kurucu ortağı Gary Wang, Fried’ın ABD’ye iadesiyle eş vakitli olarak kabahatlerini kabul edip ABD savcılığıyla iş birliği yapmayı kabul etti.

Yazar: Günay Caymaz

Başa dön tuşu