İlk Blockchain İzlemeli Sevkiyat Gerçekleşti

Samsung (KS:005930) SDS, Hollanda bankası ABN AMRO (AS:ABNd) ve Rotterdam Limanı, birlikte çalışabilir bir blok zinciri platformu kullanarak Güney Kore’den Hollanda’ya giden bir konteyneri takip ettiler. Bu ortak deneme sevkiyatı birinci başarılı blockchain izlemeli sevkiyat olarak kayıtlara geçti.

Açıklamaya nazaran konteyner, gönderinin anında finanse edilmesine, tam olarak izlenmesine ve sürecin kağıtsız olarak yürütülmesine imkan tanıyan “DELIVER” blok zinciri platformu üzerinden izlendi.

Rotterdam Limanı yöneticisi Paul Smits’e nazaran, klâsik denizcilifk sürecinde ekseriyetle kağıt kullanımı çok fazla ve verimsiz. Kendi kelamları ile:

Blok zincir platformu DELIVER’ın üç ortak kuruluş tarafından ortak bir formda geliştirildiği bildirildi. Ve TokenPost’a nazaran Ethereum ve Hyperledger uygulamalarını destekleyen birlikte çalışabilir bir platform. Rapora nazaran, birden fazla blokajın entegrasyonu aslında dokümanların noter onayı, ikili ödeme tedbire ve varlık transferi dahil olmak üzere bir dizi fonksiyonel fayda sağlıyor.

Samsung SDS’nin yöneticisi Han Seung-yeop, şöyle yorum yaptı:

Deneme gayeli gönderiminin tamamlandı ve, projenin ardındaki kuruluşlar, Rotterdam Limanı’nın duyurusuna nazaran, nakliye platformuna dayalı birden fazla pilot proje başlatmak için muahede imzaladı. Ayrıyeten, kesin gayenin nakliye için global ve bağımsız bir platform sağlamak olduğunu söylüyorlar.

Daha evvel haber kaynakları tarafından bildirildiği üzere, Samsung SDS, Hollandalı banka ABN AMRO ve Rotterdam Limanı, geçtiğimiz yılın ekim ayında gönderiler için bir blockchain tahlilinin test edilmesini istediklerini açıklamıştı. Bu deneme de başarılı sonuçlandı.

The post Birinci Blockchain İzlemeli Sevkiyat Gerçekleşti appeared first on Kripto Para Haberleri Önderi.

Başa dön tuşu