İran Kripto Paraları Resmi Bir Endüstri Olarak Tanıyor

İran Ticaret Odası 22 Temmuz’da yaptığı açıklamada İran’ın Ekonomik Komisyonu’nun ülkedeki kripto para ünitesi madenciliği sistemini onayladığını belirtti.

İran Kripto Madenciliği Faaliyetlerini Onayladı İran Merkez Bankası yöneticisi (CBI) Abdolnaser Hemmati, “kripto para tipi üniteler için bir sistem hükümetin iktisat komitesi tarafından onaylandı. Ve bu karar daha sonra Bakanlar Şurası toplantısında görüşülecek.” dedi.

Başlangıçta, İranlı yetkililer Merkez Bankası yöneticisi Abdol Hemmati’nin İran hükümetinin ülkedeki kripto para üniteleri madenciliğine müsaade verecek bir kısım maddeyi onayladığını açıkladı. Temmuz ayında öncelikle Bitcoin ve kripto para ünitesi madenciliğine müsaade vermeyi planladıklarını belirtti.

O sırada Hemmati, İran’daki kripto para madencilerinin çıkardıkları Bitcoin’in (BTC) yurt dışına kaçmasına müsaade vermek yerine ülke iktisadına katkıda bulunması gerektiğini savundu.

Ayrıca, Komisyon’un son toplantısında genel lideri Elyas Hazrati, kripto para ünitesinin artık hükümet tarafından resmi olarak tanındığını söyledi.

“Ülkenin vergi ve gümrük gelirlerinden yararlanabilmesi için kripto para ünitesi sanayisinin İran’da resmi bir sanayi olarak tanınması gerektiğine inanıyoruz.”

İran’da Şekillenen Kripto Madenciliği Dalı Bugünün haberleri ayrıyeten, 21 Temmuz’da Kurul tarafından kripto para ünitesi madencileri için bir tarife planının sonuçlandırılmasını takip ediyor. Güç Bakanı Homayoon Ha’eri tam fiyat planını belirtmedi, fakat fiyatın Basra Körfezi’ndeki yakıt fiyatları üzere piyasa faktörlerine bağlı olduğunu belirtti.

Yine dün, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vekili olan Gümrük Yönetimi Lider Yardımcısı (IRICA) Jamal Arounaghi, ajansın şimdi kripto para ünitesi madencilik ekipmanı ithalatı için lisans vermediğini açıkladı. Bakan, hükümetin kripto madencilerini ithal etmesine müsaade verirse, IRICA’nın ilgili direktifleri geliştireceğini söyledi.

Buna rağmen, Hintli bir hükümet paneli bugün kripto para ünitelerini yasaklama ve ülkedeki kripto varlıklarını içeren her türlü iş için yaptırımlar getirme teklifinde bulundu.

The post İran Kripto Paraları Resmi Bir Sanayi Olarak Tanıyor appeared first on Kripto Para Haberleri Önderi.

Başa dön tuşu