Yeni Başlayanlar için Binance Coin (BNB) Nedir? Nereden ve Nasıl Satın Alınır?

Bu rehberimizde Binance Coin (BNB) nedir, nereden ve nasıl satın alınır sorularına yanıt verdik.

Rehber İçeriği

  • Binance Coin (BNB) Nedir?
  • Neden Binance Coin (BNB)?
  • Binance Coin (BNB) Nereden Satın Alınabilir?

Binance Coin (BNB) Nedir?Binance Coin (BNB), Malte merkezli dev kripto para borsası Binance’ın kendi kripto para ünitesidir. Ticaret hacmi ile dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’ın gerisinde olduğu BNB, son vakitlerde süratli bir yükseliş gerçekleştirdi ve bu yükseliş Binance’ın ileride yapacağı atılımlarla devam edecek üzere görünüyor.

Yatırımcılarını şimdiye kadar pişman etmeyen BNB’nin performansı birçok yatırımcının dikkatini çekmiş durumda.

BNB, piyasaya 0,11 dolar fiyatla giriş yaptı ve bu rehberi hazırladığımız sırada 32,74 dolardan el değiştiriyordu. BNB’nin gördüğü tüm vakitlerin en yüksek düzeyi ise 39,57 dolardır.

Toplam BNB arz ölçüsü 189.175.490’dır. Dolanımdaki BNB ölçüsü ise 141.175.490. Toplam arz ölçüsünün gelecekte Binance tarafından yine düzenlenebileceğini (artırma yahut azaltma gibi) altını çizelim.

Neden Binance Coin (BNB)?Binance Coin, Binance borsasında büyük avantaj sağlamasından ötürü tercih ediliyor. BNB ile Binance’da yaptığımız süreçlerde yüzde 50 daha az kurul ödüyorsunuz. Kolay bir örnekle, borsada bir süreç yaptığınızı düşünelim. Şayet ki borsa hesabınızda BNB yoksa bu süreç için 1 dolar ödeyeceksiniz. Hesabınızda BNB bulunması durumunda ise yüzde 50 avantajla bu süreç için 0,5 dolarlık Binance Coin’iniz kullanılacak.

Elbetteki bu avantajdan faydalanmak için Binance hesabınız bir ölçü BNB bulundurmanız gerekiyor. Buna ek olarak, Binance Coin aldıktan sonra Binance’ın ayarlar sayfasında Using “BNB to hisse for fees(50% discount)” seçeneğini faal hale getirmeyi unutmamalısınız.

BNB, Binance’daki kurul avantajının yanında öbür alternatif kripto para üniteleri (altcoinler) üzere bir yatırım aracı olarak da kullanılabilir. BNB’ye yatırım yaptığınızda bir bakıma Binance’a yatırım yapmış oluyorsunuz. Borsadaki her olumlu gelişme BNB’ye yansıyor ve doğal olarak yatırımınızı katlama talihine sahipsiniz.

Özellikle Binance’ın BNB’ye yüklediği komite avantajı her geçen gün daha fazla insanın kripto para üniteye yönelmesini sağlıyor. Böylelikle BNB fiyatı da istikrarlı bir biçimde artıyor, artacaktır. Olağan bu bir yatırım tavsiyesi değildir.

Binance Coin (BNB) Nereden Satın Alınabilir?Binance Coin satın alabilmek için direkt Binance’ı kullanabilirsiniz. Türk Lirası ile BNB satın almak şu an için mümkün değildir. BNB satın alabilmek için öncelikle Bitcoin yahut alternatif kripto para ünitelerinden birisini Paribu‘dan satın alabilir, bu fonunuzu Binance’a aktararak yatırımınızı BNB’ye taşıyabilirsiniz.

Haber İçeriği: Yeni Başlayanlar için Binance Coin (BNB) Nedir? Nereden ve Nasıl Satın Alınır?

Başa dön tuşu