İran’ın Kripto Parası Çıktı

İran, kripto para konusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Bitcoin’i yasaklayan ülke, altına endeksli bir kripto para çıkarmak konusunda çok radikal bir adım atmıştı. İran hükümetinden son olarak yapılan açıklamada, ülkenin altın takviyeli kripto parasının çok yakın bir vakitte piyasaya sürüleceği açıklandı.

İran lokal basınında çıkan haberlere nazaran, bu altın endeksli para ünitesi, hükümet ve finans etraflarında daha şimdiden büyük bir merakla bekleniyor. Yaşanan siyasi zahmetler ve Amerika’nın uyguladığı ambargo ile ekonomik olarak epey güçlü günlerden geçen İran, bu ambargoları delmek için kripto para ve Bitcoin alternatiflerine sığınmıştı.

Daha sonra ülkenin Merkez Bankası, bu alanda bir atılım yaptı ve ülkenin altın takviyeli kripto parasını çıkarmak için kolları sıvadı. Yapılan hummalı çalışmaların akabinde ülkenin altın takviyeli kripto parasının çok kısa bir müddet içerisinde kullanıma sunulacağı tabir edildi.

Bu durumun şimdilik nelere hamile olduğu bilinmese de, İran’ın ABD dolarına karşı ikincil bir para piyasası oluşturma hedefinde olduğu açık. Emsal prosedürler Amerika ile başı kederde olan Rusya ve Venezeula üzere ülkelerde de uygulanmıştı. Esasen birçok otorite, biraz da bu sebeple Bitcoin’in doların sonunu getirebilecek güçte bir casus olduğunu söylüyor.

İran’ın Kripto Parası Çıktı yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu