Kalp Dış Yüzeyinde Oluşan Sorunlar İçin Epikardiyal Ablasyon Prf. Dr. Sedat Köse

kalp ritim bozukluğu şikayetleri olan hastalara kalıcı bir çözüm bulmak veya diğer tedavilerine ek ve uygun nitelikte yardımcı bir tedavi uygulanması açısından başvurulacak yöntem “ablasyon” yöntemidir. Bu yöntemle, hastalar kalıcı yani kökten olmak üzere bu sorunu tamamen hayatlarından çıkarabilme şansı yakalarlar. Fakat bazı hastalar için yeterli gelmeyen yöntem kalıcılık etkisi bırakmaz lakin, ilaç tedavilerine yardımcı olacak ek bir tedavi yöntemi olup sorunu aza indirgeyebilir.

Fakat bazı durumlar vardır ki ablasyon yöntemiyle tek başına müdahale edilemez. Örneğin; çok nadir olmakla beraber bazı durumlarda kalp çarpıntısını yaratan yer ve nitelikler normalde rastlanılan gibi kalbin iç yüzeyinin tersinde olarak kalp dış yüzeyine çok yakın olarak konumlanmış olabilmektedir. İşte bu gibi durumlarda ablasyon yöntemini kullanmak yanlış ve bu nedenle de cevapsız olacaktır. Klasik ablasyon yöntemi girişi haricinde, göğüs kafesine kalbin alt tarafı olan bölgeden ultra küçük bir delik açılarak kalbi çevreleyen zarın olduğu bölüme ulaşılabilir. Ulaşılan bölge kalbin dış yüzeyi olacağından sorunlu bölge hemen saptanıp, tedavi gerçekleştirilebilir. Bu şekilde sorun çözülmeye çok yakın olacaktır.
Bu tür ablasyon oldukça ağrılı ve hassas bir uygulamadır. Bu nedenle de lokal anesteziyle değil genel anesteziyle gerçekleştirilen bir tedavi yöntemi olmuştur. Yapıldığı ilk günden bu zamana kadar yan etkisel anlamda saptanan tek olgu, bu işlemi geçiren hastaların göğüs bölgelerinde batma veya yanma türevi şikayetlerinin olmasıdır.

Bu yöntemin adı “epikardiyal ablasyon” olarak geçmektedir. Çok hassasiyet gerektiren bir işlem türüdür. Bu nedenle uzman hekimlerin yardımıyla yapılması çok büyük avantajlar sağlar. Alanında profesyonel doktor Sedat Köse bu konuda en güvenilir hekimlerdendir. Epikardiyal ablasyon geçirmek isteyen hastalar ProfDrSedat Köse’ye ulaşmak için internet sitesi olan https://www.sedatkose.com/ablasyon-ankara/ linkini kullanarak bu ve diğer tüm kalp çarpıntısı sorunlarını irdeleyen işlemleri inceleyebilirler.
Kalp Sağlığını Korumak Adına
İnsan vücudu ve yaşamı için kalbin yeri çok ayrıdır. Sağlıklı beslenme, düzenli spor, alkol ve sigara kullanımını azaltma hatta tamamiyle ortadan kaldırma, yoğun kafeinli içeckleri tüketmemeyi tercih etmek gibi basit kurallarla kalp sağlınızın kalitesini arttırabilirsiniz.

Başa dön tuşu