Japonya G7 Yaklaşırken Facebook Libra’nın Etkisini Araştırıyor

Japonya makamları, Facebook (NASDAQ:FB) Libra ünitesinin tesirini araştırıyor. Bilgi Japonya haber ajanslarında 12 Temmuz’da yayınlandı.

Habere nazaran Japonya makamları, Facebook’un stablecoini (stabil coin- sabit para) olan Libra ünitesinin kripto para siyaseti ve finansal istikrar üzerindeki tesirlerini araştırmakla vazifeli bir irtibat ofisi oluşturdular. Ofisin Japonya Merkez Bankası, Maliye Bakanlığı ve Finansal Hizmetler Dairesi’nden gelen yetkililer tarafından oluşturulacağı bildirildi. Toplantılar bu hafta başında başladı.

Yeni oluşturulan bu kümenin maksadının Lİbra ünitesinin uygulanmasının düzenleme, vergi, para siyaseti ve ödemeler konusuna ait sonuçları ele alacak siyasetleri koordine etme üzere mevzular olduğu tez ediliyor.

Adı verilmeyen yetkililer, Facebook Libra projesinin geniş tesiri nedeniyle kümeye daha fazla vergi ve mali düzenleyicinin katılacağını umduğunu belirtti. Japonya, 17-18 Temmuz tarihlerinde Fransa’nın Chantilly kentinde yapılacak olan G7 maliye bakanları toplantısının öncesinde bu tip teşebbüslerde bulundu.

Haber kaynaklarının Haziran ayı sonunda bildirdiği üzere Fransa, merkez bankalarının tıpkı tepenin öngörülmesinde Libra üzere kripto para ünitelerini nasıl düzenleyebileceğini incelemek için bir G7 misyon kümesi oluşturdu.

Libra hakkında endişelenen yalnızca düzenleyiciler değil. Dünkü haberlerde Ethereum’un kurucu ortağı Mihai Alisie’nin açıklamaları yankı buldu. Facebook’un merkezi bir “kripto para birimi” ni onay alabilmek için merkezi değilmiş üzere sunduğunu ve Libra tersi mümkün yasal düzenlemeleri engellemeye çalıştığını söyledi.

The post Japonya G7 Yaklaşırken Facebook Libra’nın Tesirini Araştırıyor appeared first on Kripto Para Haberleri Başkanı.

Başa dön tuşu