Kripto Para Birimleri İle Kara Para Aklayan Suçlu Yakalandı

Amerika Birleşik Devletleri New York Güney Bölgesi Avukatı Geoffrey S. Berman, dark net uyuşturucu satıcısı olduğu sav edilen Hugh Brian Haney’nin tutuklandığını açıkladı. Açıklama 18 Temmuz’da yayınlanan bir basın bülteni üzerinden duyuruldu.

Darknet Üzerinden Uyuşturucu Sattılar Haney’in suçlandığı bahislerden biri kripto para ünitelerini kullanarak kara para aklamaktı. Haney, dark net üzerinden erişilen İpek Yolu isimli bir uyuşturucu pazarında iş yapıyordu. İpek Yolu isimli uyuşturucu pazarı son vakitlerde kapatıldı. Yasa dışı uyuşturucu satan hatalının, kazandığı 19 milyon dolar ile kar elde etmek için kripto para ünitesini kullandığı tez ediliyor. Berman gelişmelere dair yorumda bulundu:

“Bugünkü tutuklama, uyuşturucularını karanlık ağda (dark net) satmaya çalışan, bilhassa bu yasadışı gelirlerini legalleştirmeye çalışan hatalılara bir ihtar olmalı. Sonsuza kadar anonim kalamayacaklar.”

Ulusal Güvenlik Soruşturmaları (HSI) vazifelisi özel casusu Angel M. Melendez, İpek Yolu’nun 2013’te kapatıldığını söyledi. Bu tarihten sonra siber hatalıların suç faaliyetlerine devam ettiklerini belirtti. Ve kripto para ünitelerini kullanarak yasa dışı çıkarlarını aklamaya çalıştıklarını söyledi. Haney argümana nazaran bu hatalılardan biriydi. Melendez şöyle konuştu:

“HSI özel casusları, 19 milyon dolar bedelinde Bitcoin ünitesini ortaya çıkarmak ve ele geçirmek için blockchain analitiğini kullandı. Ve Haney’yi New York Güney Bölgesi’nde adaletle yüzleştirmek için saklandığı yerden çıkardı.”

Basın bülteni Haney’in İpek Yolu üzerinde Pharmville takma ismi altında faaliyet gösterdiğini öne sürüyor. ABD yasa uygulayıcılarının 2011 ve 2012 yıllarında Pharmville’den oksitosin de dahil olmak üzere çoklu denetimli narkotik alımları yaptığı bildirildi. Bu alımlar 2018’de Ohio’daki konutunun isimli olarak araştırmasıyla sonuçlandı.

Kripto Para Borsaları İle Kara Para Aklıyordu Soruşturma, Haney’in Pharmville hesabının üst seviye bir üyesi yahut yöneticisi olduğuna dair deliller ortaya koydu. 2017 ve 2018 yıllarında Haney’nin Bitcoin (BTC) süreçlerini bir kripto para ünitesi borsasına devrettiği bildirildi. Borsaya karşılık olarak Haney, BTC’sini madencilik yoluyla ve çevrimiçi tanıştığı şahıslardan aldığını sav etti.

Haney kripto para ünitesini prestiji para ünitesi ile takas ettiğinde ve bir HSI banka hesabına taşıdığında, fonlar New York Güney Bölgesi’ndeki bir bankadaki bir hesabından isimli olarak yetkili bir el koyma buyruğu uyarınca ele geçirildi.

Haber kaynaklarının bu ayın başlarında bildirdiği üzere, 515 milyon dolar Bitcoin Temmuz ayının başından itibaren 2019’da yasadışı faaliyetlere harcandı. Lakin bu BTC süreçlerinin yalnızca % 1’ini oluşturdu.

Mayıs ayında, Alman polisi, Europol ile birlikte, bir karanlık ağ pazarının sunucularını kapattı ve tutuklanan şüphelilerden altısını ele geçirdi.

The post Kripto Para Üniteleri İle Kara Para Aklayan Hatalı Yakalandı appeared first on Kripto Para Haberleri Başkanı.

Başa dön tuşu