Kripto paralar haftanın dip seviyelerini test etti

Investing.com – Kripto para piyasaları, bu hafta yatay hareketini sürdürürken satıcı yüklü süreçlerle haftanın dayanak bölgeleri test ediliyor.

Bugün piyasa geneline düşüş eğilimi hakim. Dün kapanışa yanlışsız hızlanan satışlar Asya tarafında da devam ederken Avrupa süreç saatlerinde taban fiyatlardan düşük hacimli alımlar görüldü. Son duruma nazaran toplam piyasa kıymeti, son 24 saatte yeni haftalık taban düzeyler kaydettikten sonra kısmi girişlerle 1 trilyon dolar sonunun üzerinde kalmaya devam ediyor.

Satışların ağırlaştığı son 24 saatte Bitcoin, altcoin piyasasına nazaran daha sağlam kaldı. Son 24 saatte %1,2 üzere kısmi bir düşüş gören BTC, şu an 22.700 dolar düzeyinde hareket ediyor. Buna göre yüksek sermayeli altcoin’ler ortasında geri çekilme sabah saatlerinde %5’in üzerine kadar çıktı.

Ethereum, şu an %4 düşüşle 1.550 doların çabucak üzerinde alıcı bulurken en büyük altcoin, gün içi süreçlerde 1.520 doların altına kadar sarktı. Ethereum’da satışlar, 1.600 dolar düzeyinin kaybedilmesiyle birlikte hızlandı.

İlk 10 kripto para ortasında %4’ün üzerinde kıymet kaybını koruyan başka altcoin’ler ise ADA ve DOGE olarak devam ediyor. Öbür yandan XRP ve BNB, günlük %3,5 düzeyinde paha kaybına sahip. Solana ise birinci 10’da kısa vadeli düşüş dalgasının akabinde en süratli toparlanan altcoin oldu. Solana, günün birinci saatlerinde 22 dolar bandına kadar gerilerken öğlenden sonraki süreçlerde 24 dolara yanlışsız süratli bir yükselişe girdi ve günlük kayıplarının değerli bir kısmını geri aldı.

İlk 100 kripto parada son durum

En büyük 100 kripto para ortasında Aptos (APT), son düşüş dalgasından etkilenmedi ve piyasadan olumlu ayrıştı. APT, gün uzunluğu talep görmeye devam ederken son saatlerde kazanımlarını artırdı ve şu an günlük %22 yükselişle 15 dolar bandına adım atarak trendini korudu.

Bugün en çok düşen altcoin ise haftalık bazda %120’nin üzerinde kıymet artışı gören ve son günlerde tanınan hale gelen Threshold (T) oldu. Threeshold, dünden bu yana %10’un üzerinde düşüşle 0,05 dolardan süreç görüyor. Süratli bir yükseliş gören kripto parayla ilgili son gelişmelerde Coinbase’in yakında listeleyeceği 3 kripto varlıktan biri olması vardı. Bununla birlikte Aptos ve Threshold, bugün en yüksek süreç hacmine sahip birinci 10 kripto para ortasında yer aldı.

Bugün %10’a yakın kayıplar gören öbür altcoin’ler ise Flow (FLOW), Lido DAO (LDO), Convex Finance (CVX), THORChain (RUNE) ve Chiliz (CHZ) olarak sıralandı.

Takip etmeniz gereken 5 finansal araç

Piyasaların hareketlendiği şu günlerde yatırımcıların aklında tek bir soru var: Hangi finansal araçları takip etmeliyiz?

Bu sorunun karşılığı için bugün saat 20.00’de webinar’ımıza davetlisiniz!

Ömer Faruk Zorbacı, “Ayı mı Boğa mı?” başlıklı yayında takip edilmesi gereken finansal araçlar hakkında ipuçları verecek.

Ücretsiz kayıt olmak için tıklayın.

Yazar: Günay Caymaz

Başa dön tuşu