Kripto piyasasının 2023’e yaptığı görkemli başlangıç, tüm ihtişamıyla sürüyor

Sektörün geçen yıl şahit olduğu skandallar ve çöküşler hiç yaşanmamışçasına yılbaşından beri istikrarlı yükselişini sürdüren Bitcoin ve öteki büyük kripto paralar, kayda paha bir performans gösteriyor.

Dünden beri yüzde 0,21’lik düşüş kaydeden Bitcoin, 21 bin dolar üzerinde kalmaya devam ederken piyasa pahası bakımından başka büyük kripto paralarda aşağı taraflı hareketlilik kelam konusu. Ethereum yüzde 0,59’luk düşüş kaydederek 1,562 dolardan süreç görürken Binance Coin (BNB) yüzde 1,83’lük, XRP yüzde 2,53’lük ve Cardano (ADA) yüzde 2,81’lik, Dogecoin (DOGE) yüzde 3,32’lik ve Stellar (XLM) yüzde 3,7’lik düşüş kaydetti.

“Bitcoin’in yüzde 20’lik yükselişi, müspet makroekonomik datalarla ilişkili”

Bitcoin’in geçen haftadan beri sürdürdüğü yükselişi CoinDesk’e pahalandıran ETC Group’un eş CEO’su Bradley Duke, “Bitcoin’in geçen haftaki yüzde 20’lik yükselişinin gerisinde enflasyon dataları ve güçlü istihdam sayılarının ortalarında olduğu ABD’den gelen olumlu bilgilerin, makroekonomik tasaları törpülemesi yatıyor. Keza Avrupa Birliği tarafından paylaşılan datalar, Avrupa’daki işsizliğin, son 23 yıldır kaydedilen en düşük düzeyinde olduğunu gösteriyor.” diye konuşuyor.

Son 24 saatte en çok kıymet kazanan kripto para, yüzde 36,04’lük yükselişiyle Alchemy Pay (ACHP) olurken AMP yüzde 31,68’lik, Polymath Network (POLY) yüzde 10,42’lik, Stepn (GMT) yüzde 8,23’lük ve batık kredi şirketi Celsius’un token’ı CEL ise yüzde 7,12’lik yükseliş kaydetmiş durumda.

Varlık idare şirketi Ünlü & Co. tarafından yapılan piyasa tahlilinde ise dün Martin Luther King günü nedeniyle kapalı olan ve bugün tekrar sürece başlayacak ABD’deki bilanço dönemine dikkat çekiliyor:

ABD’de açıklanan istihdam ve enflasyon sayıları sonrasında Fed’den gelecek bildirilerin kıymetinin arttığını belirten piyasa tahlili şöyle devam ediyor:

Bu makale birinci olarak CoinDesk Türkiye üzerinde yayımlanmıştır.

Başa dön tuşu