Libra Duruşmasından Önce Bir Yasa Hazırlandı

Libra duruşması yaklaşırken, proje tersi bir yasa taslağının hazırlandığı tez edildi. ABD Büyük Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nin hazırladığı tez edilen “Büyük Teknoloji’yi Finansman Dışında Tut” başlıklı yasa tasarısı çevrimiçi olarak ortaya çıktı. Dokümanın meta bilgileri 12 Temmuz tarihine dayanıyor.

Libra ünitesini de etkileyen yasa tasarısı evraklarının doğruluğu onaylanmadı. Fakat kripto hakkında haber üreten bir internet sitesi olan The Block, Finansal Hizmetler Komitesi’nden bir iç kaynağı olduğu belirtiyor. Haberin delili olarak bu iç kaynaktan alıntı yapıyor. Ortaya çıkan evrakta şu tabirlere yer veriliyor:

“Büyük bir platform çıkarı; Federal Rezerv Sistemi İdare Heyeti tarafından tanımlanan halde değişim aracı, hesap ünitesi, kıymet deposu yahut gibisi bir fonksiyon olarak yaygın formda kullanılması amaçlanan bir dijital varlık oluşturamaz, sürdüremez yahut işletemez.”

İddia edilen tasarı, “büyük bir platform çıkarı” derken yıllık global geliri 25 milyar doları aşan bir teknoloji şirketini kast ettiğini belirtiyor.

Libra hakkında 16 Temmuz’da Senato Bankacılığı Komitesi ve 17 Temmuz’da House Finansal Hizmetler Komitesi ile görüşmeler planlanıyor. Bu tasarının ise açıkça, kongre makamını Libra konusunda kararlı olarak harekete geçmek için ön plana çıkarılmış olduğu düşünülüyor.

Libra projesi geniş bir etraftan reaksiyon ve tenkit topladı. Finansal Hizmetler Komitesi Lideri Maxine Waters, 18 Haziran’da, projeyle ilgili bir “erteleme” daveti yaparak Libra kongre oturumlarını başlattı. Haber kaynaklarının o sırada bildirdiği üzere, Temsilci Waters şöyle yazdı:

“Şirketin dertli geçmişi göz önüne alındığında, Facebook’tan Kongre ve düzenleyiciler bu meseleleri inceleme ve harekete geçme fırsatı bulana kadar kripto para ünitesini geliştirme konusunda rastgele bir hareket konusunda bir “erteleme” kabul etmelerini istiyorum.”

11 Temmuz gecesi, ABD Lideri Donald Trump, kripto kullanımının yasallığıyla ilgili emsal korkuları tweetledi. Açıklamasında bir bütün olarak Libra, Bitcoin ve başka kripto para üniteleri hakkında tersliğini lisana getirdi. Bunun yerine ABD Doları’nın hâkimiyetini sürdürmesini savundu.

The post Libra Duruşmasından Evvel Bir Yasa Hazırlandı appeared first on Kripto Para Haberleri Başkanı.

Başa dön tuşu