Nestle’den Blockchain Hamlesi

Dünyanın en büyük besin şirketlerindne birisi olarak gösterilen Nestle’den Blockchain atağı geldi. Son devirde birçok dev firma, eser takibini daha rahat yapabilmek ve bu sayede kendine avantaj elde etmek için, bu teknolojiyi kullanıyordu ve Nestle de yaptığı açıklama ile Blockchain teknolojisinin eser takip noktasında firmanın potansiyel gayeleri ortasında yer aldığını söyledi.

Bu Blockchain teşebbüsünü Nestle ismine yapacak firma ise aşikâr oldu. Buna nazaran, Avustralya hükümeti dayanaklı Open SC isimli kurum, Nestle şayet Blockchain operasyonlarını yürütmeye karar verirse, bu alanda yetkili ve işi yapacak kurum olacak.

Açık kaynak kodlu bu proje ile birlikte, Nestle’nin temel emeli efektif bir formda bu süreci yönetmek. Firma, bu atağı ile birlikte, bu işi yapan birinci içecek firması olmayı planlıyor.

İlk kademede Yeni Zelanda’dan gelecek olan süt üreticileri ile bu süreci yönetmek isteyen Nestle, gelecekte bu teknolojiyi daha efektif bir halde kullanma gayesini da taşıyor.

Dünya genelinde başka firmalar da bu alanda önemli çalışmalar yapıyor. Nestle’nin bu alanda yapacağı atılımlar ile birlikte IBM (NYSE:IBM) Food Trust’ın bu alanda yürüttüğü projeye ortak olma maksadını taşıyor.

Walmart (NYSE:WMT) ve Unilever (LON:ULVR) üzere dev firmalar da bu alanda çok önemli çalışmalar yapıyor. Bakalım bu bahis ile ilgili olarak önümüzdeki periyotta neler yaşanacak?

Nestle’den Blockchain Atağı yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu