Logo Yazılım ilk yarıda satış gelirlerini %26 artırdı

Açıklama şöyle:

  • Türkiye'nin en büyük bağımsız yazılım şirketlerinden Logo Yazılım, net satış gelirlerini birinci yarıyılda %26 artırarak 176 milyon TL'ye yükseltti.
  • Şirket vergi öncesi kârını %11 artışla 39 milyon TL'ye çıkardı.
  • Sürdürülebilir büyümenin en değerli göstergelerinden tekrarlayan gelirler ise %34 oranında artarak 104 milyon TL oldu. Tekrarlayan gelirlerin toplam gelirdeki

    payı %59'a çıktı.

  • Logo'nun e-hizmet platformu ve e-devlet tahlillerinde pazar başkanı iştiraki eLogo, kurulduğu 2013 yılından bugüne kadar müşteri sayısını yıllık ortalama %178

    oranında artırdı. eLogo 19 binin üzerinde müşterisi için günlük yaklaşık 5 milyon adet süreç gerçekleştiriyor.

  • Türkiye'nin en büyük bağımsız yazılım kuruluşu Logo Yazılım, uzun yıllardır devam eden başarılı performansını 2019'un birinci yarıyılında da sürdürdü. Logo Yazılım, net satış gelirini bir evvelki yılın birebir devrine nazaran %26 artışla 176 milyon TL'ye yükseltti. Şirketin faiz, amortisman ve vergi öncesi faaliyet karı (FAVÖK) %21 artış göstererek 61 milyon TL'ye, net devir kârı ise %5 artış göstererek 37 milyon TL'ye ulaştı.

    Logo'nun e-devlet tahlillerinde pazar başkanı olan e-hizmet platformu eLogo'da birinci yarıyılda müşteri sayısı %33, harcanan kontör adedi %36 artış gösterdi. eLogo, 19 binin üzerinde müşterisi ile bir günde yaklaşık 5 milyon adet süreç gerçekleştiriyor.

    Logo Yazılım'ın 2016 yılında satın aldığı Romanya'daki iştiraki Total Soft ise birinci yarıda Euro bazında %22 satış geliri büyümesi ve %115 FAVÖK büyümesi elde etti.

    Kurum kültürünün temelinde müşteri odaklı Ar-Ge ve inovasyon olan Logo, kuruluşundan bugüne Ar-Ge yatırımlarına öncelik verdi. Logo'nun Türkiye ve Romanya faaliyetleri kapsamında toplam Ar-Ge yatırımlarının faturalanan gelirlere oranı bu periyotta %33 oldu.

    İlk altı ay finansal sonuçlarını kıymetlendiren Logo Küme CEO'su M. Buğra Koyuncu, “İlk yarıyılda hem Türkiye hem de Romanya faaliyetlerimizde başarılı sonuçlar elde ettik. Türkiye'deki piyasa şartlarının yarattığı belirsizlikleri yönetirken, uzun vadeli bedel yaratma stratejimiz kapsamında her vakit verimli bir şirket olmayı ve buna paralel olarak insanımıza ve teknolojiye yatırım yapmayı kararlılıkla sürdürüyoruz. Müşterilerimizle iş birliği içerisinde tutku ve çeviklikle bedel yaratma maksadıyla çalışarak liderliğimizi devam ettiriyoruz. Logo Yazılım olarak 35 yıl evvel başlayan seyahatimizde bugün global ölçekte bilişim teknolojilerine odaklı şirketlerden oluşan bir yüksek teknoloji kümesi haline geldik. Bu süreçte emeği bulunan hissedarlarımıza, tahlil ortaklarımıza, Logo çalışanlarına ve kullanıcılarına samimiyetle teşekkür ediyorum” dedi.

    -iDeal Haber Merkezi-

    Logo Yazılım birinci yarıda satış gelirlerini %26 artırdı.

    Logo Yazılım birinci yarıda satış gelirlerini %26 artırdı.

    Logo Yazılım birinci yarıda satış gelirlerini %26 artırdı

    Logo Yazılım birinci yarıda satış gelirlerini %26 artırdı

    Logo Yazılım birinci yarıda satış gelirlerini %26 artırdı

    Başa dön tuşu