Amerika’da Bir Eyalet Daha Blockchain Merkezli Oy Sistemini Deniyor

Amerika’nın eyaletlerinde kripto para ve Blockchain teknolojileri önemli oranda kabul görüyor ve artık bu alanda inovasyonların ve farklı kullanım alanlarının da önü açılıyor demek yanlış olmaz. Bu bahis ile ilgili olarak son haber Utah’dan geldi.

Artık yavaş yavaş genel seçim havasına giren ülkede, Utah bölgesinde yapılacak olan lokal seçimlerde, blockchain tabanlı bir oy verme sistemi kullanılacak. Bu sistem sayesinde oyların taşınabilir olarak atılması amaçlanıyor.

Konuyla ilgili olarak lokal basında çıkan haberlere nazaran, Utah County bölgesinde yapılacak olan lokal seçimlerde, Voatz isimli taşınabilir uygulama platformunun kullanılacağı açıklandı. Bu platform, temel olarak Blockchain odaklı çalışıyor ve daha süratli ve efektif bir oy verme sürecini sağlama hedefini taşıyor.

Amerikan yetkilileri, daha evvel bu sistemi iki farklı eyalette daha denemişti. Utah County ile birlikte, Voatz’un kullanıldığı ve denendiği seçim sayısı da üçe çıkmış olacak.

Bu üslup bir seçim sisteminin inançlı ve süratli olmasına ek olarak, birebir vakitte yurt dışında yaşayan ABD vatandaşları için de kıymetli olacağı söz ediliyor. Amerika’da son yapılan seçimlerde 300 binden fazla vatandaş, ülkeye vaktinde gelemediği için Trump’ın lider seçildiği seçimde oy kullanamamıştı.

Amerika’da Bir Eyalet Daha Blockchain Merkezli Oy Sistemini Deniyor yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu