Madenciler, Son Artışla Kar Etmeye Başladı

Kripto para bölümünün en temel alanlarından birisi de hiç kuşku yok ki madencilik. Bitcoin üzere Proof of Work yani iş ispatlı ağ sistemlerinin güvenliği için temel oluşturan madenciler, bu işi yaptıkları için elbette Bitcoin cinsinden mükafatlar kazanıyorlar. Temel manada ağın güvenliğini sağlayan ve bu tarafıyla kripto para ekosisteminin çok temel bir modülünü oluşturan madenciler, son devirde yaşanan artış ile yine âlâ karlar elde etmeye başladılar.

Bitcoinin 20 bin dolardan üç bin dolara kadar gerilediği ve kripto para bölümü için adeta kabus üzere geçen bir süreçte, madenciler çok önemli ziyanlar etmişti. Bitcoin’in o devir yaşadığı düşüş ile birçok madenci ya operasyonlarını durdurmak zorunda kalmış ya da ziyanına da olsa bu işi yapmaya devam etmişti.

İşte birçok dev madencilik şirketini bile temelden sarsan bu gelişmenin akabinde, Bitcoin fiyatı toparlanma gösterdi ve yine 10 bin doların üzerine çıkmayı başardı. Bu artış ile birlikte de madenciler tekrar uygun karlar elde etmeye başladı.

Argo isimli firmanın yaptığı çalışmaya nazaran, madenciler toplam olarak bu yılın ikinci çeyreğinde 161 Bitcoin üretecek. Bu da birçok ülkede ortalama maaliyetin yaklaşık 5-6 bin dolar ortasında gittiği göz önüne alınırsa, hoş bir kar demek.

Elbette madencilik ekipmanına, iş gücüne ve elektrik fiyatına nazaran, ülkeden ülkeye Bitcoin kazma maliyetleri değişkenlik gösterebiliyor.

Madenciler, Son Artışla Kar Etmeye Başladı yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu