McHenry: Hükümetler Bitcoin Gelişimini Durduramaz

Bitcoin (BTC) ABD Kongre’sinde tartışmaya açıldı. Tartışmalar çoklukla muhaliflere odaklandı. Lakin bu haftaki duruşmada ABD’li siyasetçilerin birden fazla Bitcoin gelişiminin denetimlerin ötesinde olduğunu kabul etti.

17 Temmuz’daki kongre oturumunda, Kuzey Carolina’nın 10. Bölgesini temsil eden ABD Kongre Üyesi Patrick McHenry bir açıklama yaptı. Ve milletvekillerine direkt Bitcoin’i durdurma teşebbüslerinin boşuna olduğunu söyledi. Açıklamasında şu kelamlara yer verdi:

“Bitcoin’in teknik olarak yaratıcısı olan Satoshi Nakamoto’nun ve oburlarının 2009’da inşa ettiği dünya artık durdurulamaz bir güç.”

McHenry, Bitcoin üzerinden gündem oluşturan öteki Kongre Üyeleri ile keskin bir tezat oluşturuyor. Ve Brad Sherman, kripto para ünitesinin hatadaki rolüyle ilgili kuşkulu savlarda bulunduktan sonra bu istikametlere tekrar dikkat çekiyor.

Diğer temsilciler ise Bitcoin ve müsaade verilen kripto para üniteleri ortasında, bilhassa de Facebook’un projesi olan ve bu tartışmaların temeli olan Libra ortasında yapamadılar.

Ancak McHenry’e nazaran yasal mevzuat olsun ya da olmasın, Bitcoin geçerli olacak. Şayet onu kapatmak mümkün olsaydı, bir asistanın 2009’daki kuruluşundan bu yana bir noktada bunu yapabileceğini ima etti.

“Bu yeniliği caydırmaya çalışmamalıyız; hükümetler bu yeniliği durduramazlar ve denemiş olanlar çoktan başarısız oldu ”dedi.

Kripto Para Yasakları Haber kaynaklarının da bildirdiği üzere Kongre oturumları, başka devletlerin şu anda Bitcoin (BTC) ve öbür ademi merkeziyetçi kripto paraları üzerine birinci yasal düzenlemeleri yapmasıyla başladı.

Özellikle Hindistan’da geçtiğimiz aylarda bir doküman sızdırılmış ve tartışma yaratmıştı. Dokümanda kripto para ünitelerinin yasaklanması kelam konusuydu. Bu hafta ise Hindistan yetkilileri kripto para ünitelerini düzenleyecek yasalar hakkında çalıştıklarını doğruladı.

Bitcoin kullanıcıları için mahpus cezalarını mecburî kılan dokümanın sızması büyük tenkitlere neden oldu. Milyarder yatırımcı Tim Draper Hindistan hükümetine “acınası ve yozlaşmış” olduğunu söyledi.

The post McHenry: Hükümetler Bitcoin Gelişimini Durduramaz appeared first on Kripto Para Haberleri Başkanı.

Başa dön tuşu