Ünlü Analist Thomas Lee “Bitcoin Neden Düşüyor” Sorusuna Cevap Verdi

10 Temmuz’da 13.100 dolar düzeyine kadar çıkan Bitcoin, o noktadan sonra düşüş sürecine girdi ve 11.170 dolara kadar geriledi. En büyük kripto para ünitesi TSİ 14:30 itibariyle 11.690 dolardan süreç görüyor.

Analistler, Bitcoin’in bir sonraki fiyat maksadı için baş yorarken, ünlü analist Thomas Lee daha makro görünüme odaklanarak büyük resme bakılması gerektiğini belirterek “Bir adım geri çekilip büyük resme ve uzun vakit dilimlerine odaklanmak değerlidir. Son günlerdeki 2.000’lik düşüş kısmen Fed Lideri Powell’ın Libra’yla ilgili açıklamalarından kaynaklanıyor. Haftalık vakit diliminde bu düşüş görünmüyor. Kripto para kışı bitti.” değerlendirmesinde bulundu.

Lee’ye nazaran bu düşüş süreksiz ve Bitcoin’deki yükseliş devam edecek.

Fed Lideri Ne Söylemişti? Fed Lideri Jerome Powell, Finansal Hizmetler Komitesi öncesi Kongre konuşması sırasında Facebook’un kripto parası Libra hakkında kıymetli açıklamalar yaptı. Powell, Facebook’ın kripto parasının zımnilik, kara para aklama ve finansal istikrar bahislerinde önemli telaşlara yol açtığını söz etmişti.

Powell, “Birkaç milyar kullanıcısı bulunan bir şirket Facebook (NASDAQ:FB) ve bunun da tesirinin fazla olacağını düşünüyorum. Şayet bu tarafta bir sorun yaşanır, finansmanın farklı yerlere gitmesi yahut para aklamayla ilgili bir şey olursa natürel ki bu sistematik bir formda meseleye neden olur. Zira Facebook ağı çok fazla beşere ulaşıyor. Zati şirketin kendisi de bunu açık bir formda lisana getirdi.” demiş, kelamlarının devamında, “Şirket finansal ekosisteme yarar sağlayabilir. Finansal inovasyona elbette açığız fakat bunun inançlı olması gerekiyor.” tabirlerini kullanmıştı.

Haber İçeriği: Ünlü Analist Thomas Lee “Bitcoin Neden Düşüyor” Sorusuna Karşılık Verdi

Başa dön tuşu