Memur Ve Emekli Maaş Artışı İçin Tüm Gözler 3 Ocak’ta!

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından 2024-2025 dönemi için belirlenen yüzde 15’lik zam oranına ek olarak, enflasyon farkı da dikkate alınarak memur maaşları ve emekli aylıkları güncellenecek. Bu karara göre, 2024’ün ilk altı ayı için belirlenen yüzde 15’e ek olarak enflasyon farkı oranında zam yapılacak.

Memur, sözleşmeli personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak’ta almaya başlayacaklar. Aynı şekilde, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de maaşlarını bu yılın son 6 aylık enflasyon oranında zamlı olarak alacaklar.

Benzin, Motorin Ve LPG'ye Büyük Zam Geliyor!

Benzin, Motorin Ve LPG’ye Büyük Zam Geliyor!

TÜİK’in verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 3,28 artış gösterirken, temmuz-kasım döneminde tüketici fiyatlarında yüzde 33,66’lık bir artış kaydedildi. Bu durum, maaşlara yapılan yüzde 6’lık zam oranını aşarak enflasyon farkı verilmesini gündeme getirdi.

“OVP’ye göre artış yüzde 50’ye yakın olacak”

Konuya ilişkin TRT Haber’e değerlendirmede bulunan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, şunları kaydetti;

3 Ocak saat 10.00’da TÜİK aralık ayı TÜFE’sini açıklayacak. Memurların ve emeklilerin maaş ve aylık artışlarını belirleyen 6 aylık TÜFE belli olacak. Şu anda 5 aylık TÜFE oranı yüzde 33,66. Bu 5 aylık duruma göre memur ve memur emeklilerinin maaş artışı yüzde 45, SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş artışları ise yüzde 33,66.

Orta vadeli programa göre şayet yüzde 65 TÜFE oranı gerçekleşirse aralık ayı ile birlikte orada da yine yaklaşık olarak memur ve memur emeklilerinin maaş artışları yüzde 50’ye yakın olacak. SSK ve Bağkur emeklilerinde ise yüzde 38’e yakın bir artış görünüyor.

En düşük memur maaşının 33 bin liraya çıkması bekleniyor

Öngörülen artış ile en düşük memur maaşının 33 bin liraya çıkması bekleniyor. Belirlenecek artış, 65 yaş, engelli ve evde bakım aylıklarına da etkili olacak.

Aralık ayı enflasyon beklenti ortalaması yüzde 3,19

Öte yandan aralık ayı enflasyonu beklenti anketine göre, söz konusu ay için enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,19, yıllık enflasyon beklentisi de yüzde 65,19 oldu.

Başa dön tuşu