Memurun Ocak Maaş Zammı için Gözler 3 Kasım’da!

Yoksulluk Sınırı Bu Ay 43 Bin 859 Liraya Yükseldi!

Yoksulluk Sınırı Bu Ay 43 Bin 859 Liraya Yükseldi!

Memurlar, maaşlarına 6 aylık periyotlarla toplu sözleşme zammını ve enflasyon farkını ilave ederek zam alıyorlar. Bu nedenle, gözler 4 aylık enflasyon farkının belli olacağı 3 Kasım tarihine çevrildi.

4 AYLIK ENFLASYON FARKI BELLİ OLACAK!

3 Kasım 2023 tarihinde memur maaşlarının 6 aylık dönem için toplu sözleşme zammı ve 4 aylık enflasyon farkı hesaplanarak kesinleşecek.

BAKAN YÜZDE 50’YE İŞARET ETMİŞTİ!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yakın zamanda yaptığı açıklamada, memur zammı hakkında önemli bir ipucu verdi. Bakan Işıkhan, “Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50’ye yaklaşacaktır” dedi. Bu açıklama ile özellikle memur kamuoyu maaşlarında ciddi bir artışın kesinleşme ihtimaline gözlerini çevirdi.

2024 Ocak ayında, öğretmenlerden polislere, hemşirelerden doktorlara kadar tüm memurların maaşlarının ne kadar artacağı, 3 Kasım’da kesinleşecek olan enflasyon fark oranıyla bir adım daha yaklaşılmış olacak.

MEMUR ZAMMINDA 3 AYLIK ENFLASYON FARKI NETLEŞTİ

Memurların alacağı 3 aylık enflasyon farkı netleşti. Eylül ayında enflasyon aylık yüzde 4,75 olarak açıklandı.

Bu durumda memurlar ve memur emeklileri Temmuz ayı için yüzde 9,49, Ağustos ayı için de yüzde 9,09, Eylül ayı için de yüzde 4,75 enflasyon farkını hak etmiş oldu ve enflasyon farkı toplu sözleşme zammı eklendiğinde maaş zammı 35,73 seviyelerine ulaştı.

BAKAN VEDAT IŞIKHAN: MEMURLARIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur maaş zammı hakkında; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, müjde olarak verdiği işçi, memur ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile ilgili çalışmayı kabine toplantısı sonrası milletimizle paylaşacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞINA İLİŞKİN GÜNCEL VERİLER

Bakan Vedat Işıkhan’ın yüzde 50 açıklamasına istinaden en düşük memur maaşı 22 bin 17 TL’den 33 bin 25 TL seviyesine ulaşacak. Üniversite mezunu hemşire maaşı 26 bin 428 TL’den 39 bin 642 TL’ye Öğretmen maaşı 26.642 TL’den 39 bin 963 TL’ye yükselecek.

Başa dön tuşu