Milyarder Mark Cuban: Facebook Libra Büyük Bir Hata

Dallas Mavericks basketbol grubu sahibi ve milyarder teşebbüsçü Mark Cuban, bir stablecoin olarak inşa edilen Facebook (NASDAQ:FB) Libra ünitesi için bir açılma yaptı. 12 Temmuz’da CNBC’de yayınlanan röportajda Facebook Libra ünitesi projesini büyük bir yanılgı olarak tanımladı. Röportajda Cuban, toplumsal medya devinin kripto para ünitesi teşebbüsleri hakkında yorumda bulundu. Şu kelamlara yer verdi:

“Orada yaptıklarının büyük bir hayranı değilim. […] Büyük bir kusur olduğunu düşünüyorum. ”

Cuban, Libra ünitesinin global tesiri konusunda ABD’deki tesirlerinden daha fazla kaygı duyduğunu belirtti. Açıklamada, “küresel olarak ve çok fazla hukuk devleti kuralları işlemeyen yahut çok fazla devlet istikrarı olmayan yahut mali istikrarın olmadığı ülkelerde, bunun tehlikeli olabileceğini” belirtti. Açıklamasının devamında şu kelamlara yer verdi:

“Bazı Afrika ülkelerinde bir despot başa geçecek. Bu artık para ünitelerini denetim edemedikleri ve asıl meselelerin yaşanmaya başladığı yerler için hakikaten üzücü.”

İki yıl evvel Cuban, daha evvel Bitcoin (BTC) isimli bir balonu çağırdıktan sonra dijital para ünitesine yatırım yapmayı planladığını duyurmuştu. O zamanki açıklamasında şu kelamlara yer vermişti:

“Sanırım bir balonun içinde. Yalnızca ne vakit ya da ne kadar düzeldiğini bilmiyorum. Herkes dolar ile balonun ne kadar kolay eşitlenebileceğini söylerken bu başarıldı.”

Haber kaynaklarının bugün erken saatlerde bildirdiği üzere, Amerika Birleşik Devletleri Lideri Donald Trump, bir bütün olarak kripto para üniteleri karşısındaki muhalefetini lisana getirerek Bitcoin ve Libra ünitelerini bilhassa vurguladı. Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Bitcoin’i basma gereğini duyduğu gerçeğinin, hem global güçlerden bağımsız olduğunu hem de onlar tarafından ezilemediğini anlatıya açık formda beslediğini belirtti.

Öte yandan, İngiltere Merkez Bankası valisi Mark Carney dün, projenin potansiyel dezavantajları ne olursa olsun, Facebook Libra ile çözmeye çalıştığı meseleleri kabul etmeleri gerektiğini söyledi.

The post Milyarder Mark Cuban: Facebook Libra Büyük Bir Kusur appeared first on Kripto Para Haberleri Önderi.

Başa dön tuşu