Milyonlarca Kripto Para Birimi Miumum Para Çekme Limitlerine Takılmış Durumda!

Son zamanlardaki kripto para piyasasında dalgalanma yeni insanların piyasaya giriş yaptığının habercisi olsa da büyük bir sorun var: Milyonlarca cüzdandaki en az çekim limiti uygulamasından ötürü fonlar çekilemiyor ve satışı yapılamıyor.

Fiyatı 100 dolardan daha az olan kripto para birimlerimlerine yatırım yapanların birçoğu çok yakında cüzdanlarındaki dijital varlığı satmayacaklarını öğrenebilirler. Zira kimi cüzdan sağlayıcıları küçük yatırımcıları tuzağa düşürmek için kuşkulu çekim limitleri koyuyorlar.

Birçok yatırımcı ise bu en az para çekme limitlerinden habersiz. “Nasıl olsa cüzdan benim değil mi?” diye düşünüyorlar. Fakat durum bu türlü görünmüyor. Telegraph Money’e nazaran, 2017’de az ölçüde kripto para ünitesi satın alanların birden fazla artık onları satmaya çalışıyor. Örneğin Blockchain.com’un sağladığı cüzdanlarda tutulan kripto paraları çekmek her geçen gün zorlaşıyor.

Telegraph Money, 0.0062 ölçüsünde kripto parası olan bir kullanıcının en düşük çekim limiti olarak 0.008 ile karşılaştığını ve limite takıldığını belirtiyor. Ve birebir kullanıcı bir süre sonra çekim limitini tekrar denetim edildiğinde limitin 0.01’e yükselmiş olduğuyla karşılaşıyor.

Blockchain.com’a nazaran, görünüşte keyfi olarak konulan limitler ağ fiyatlarından kaynaklanıyor. Şirket ismine açıklama yapan bir sözcü, kullanıcıların küçük ölçülerde para çekmek için ekonomik olmayan fiyatlar ödememesini sağlamak için asgarî limitler geliştirdik.” dedi. Lakin Interactive Investor tarafından yapılan bir tahlile nazaran, Blockchain.com tarafından belirlenen çekim limitleri birçok cüzdanın çekim limitlerine kıyasla epey yüksek.

Üstelik çekim limiti sorunu yalnızca cüzdanlarda değil kripto para borsalarında da giderek berbatlaşan bir uygulama. Zira birçok borsa likidite için kripto para cüzdanlarındaki tabiri caiz ise “tozu” ile kullanıyor ve bundan ötürü limitleri olabildiğince yüksek tutuyorlar.

Tabii ki birçok kripto para cüzdanında en az çekim limiti üzere bir uygulama kelam konusu değil. Lakin Blockchain.com üzere cüzdan sağlayıcılarında çekim limiti bulunuyor. Özcesi, milyonlarca insanın fonları mecburî limitler nedeniyle cüzdan sağlayıcıları ve borsalar tarafından rehin tutuluyor.

Haber İçeriği: Milyonlarca Kripto Para Ünitesi Miumum Para Çekme Limitlerine Takılmış Durumda!

Başa dön tuşu