Pamuk Eller Cebe: Bitcoin Gönderim Ücretleri Yine Arttı

Kripto para dalının başkan para ünitesi olan Bitcoin’de ağ, Proof of Work tabanıyla işliyor. Türkçeye iş ispatlı sistem olarak çevirebileceğimiz bu kavram, temel olarak madencileri içeriyor. Bitcoin’de ağ sıkışıklığının arttığı ve çabucak herkesin Bitcoin transferi yapmaya çalıştığı periyotlarda de ağ yoğunluğundan dolayı madenciler, yüksek fiyat gönderecek olan bireylerin süreçlerini öncülüyor.

Bu da Bitcoin’de ortalama gönderim fiyatlarının ağır ağ trafiklerinde artmasına yol açıyor. İşte başkan kripto para ünitesi son periyotta büyük bir artış yaşadığı için, bu alanda Bitcoin alan kişi sayısı da arttı. Bu artan sayı da süreç sayısına yansıdı ve Bitcoin gönderim fiyatları tekrar arttı.

Şu an için ağda doğrulama bekleyen süreçlerin sayısının 50 bine dayandığı söz ediliyor. Bu da aslında ağ sıkışıklığının net bir göstergesi olarak dikkat çekiyor ve bu durum az da olsa can sıkıcı bir hale geliyor.

Anlık süreç fiyatları de, süratli süreçler için 214 Satoshi’ye kadar çıkmış durumda. Yaklaşık 4,5 dolara denk gelen bu sayı TL karşılığı ile kabaca 25 TL olarak tabir edilebilir.

Otoriteler, bu şekil şeylerin olağan olduğunu söylüyor. Bilhassa geçtiğimiz boğa dönemi ile kıyasladığımızda, fiyatların düşüş gösterdiğini görmek de mümkün olabiliyor.

Pamuk Eller Cebe: Bitcoin Gönderim Fiyatları Tekrar Arttı yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu