Shell Yine Bir Blockchain Yatırımı Yaptı

Shell (LON:RDSa), blockchain tabanlı güç başlangıçlarına yatırım yapıyor. Forbes, 10 Temmuz’da yaptığı açıklamada, dünyanın beşinci en büyük petrol ve gaz şirketi olan Shell, blockchain tabanlı bir güç başlangıcına yatırım yaptı.

Avrupa petrol ve gaz devi Shell, New York merkezli LO3’e açıklanmayan bir ölçüde yatırım yaptı. Exergy platformu blockchain teknolojisini kullanarak güç izliyor. LO3’e yapılan son yatırım, Shell’in blockchain ile ilgili firmalara yaptığı dördüncü kamu yatırımı oluyor. Forbes, Vakt, Komgo ve Applied Blockchain üzere platformları öteki portföy blockchain şirketleri olarak listelediğini belirtti.

Habere nazaran, Shell’in yatırımını LO3’ün mahallî coinlerine dönüştürme seçeneği var. Bu coinler platformu teşvik etmek için kullanılacak ve dağıtılmış güç şebekesine ulaşmak için gerekli olacak. Bunlara ise XRG ismi verildi. Şirket başlangıçta XRG’yi kullanarak bir kripto para teklifi aracılığıyla para toplamayı planladı fakat bu planı şimdilik beklemeye aldı.

LO3’ün Exergy şu anda Ethereum blok zincirine dayanıyor, lakin tıpkı vakitte Forbes’e nazaran EOS blok zincirine entegre olacak biçimde tasarlanıyor. 2018 yılının sonlarından bu yana Shell, güç eserleri ticareti için blok zincir tabanlı bir platform olan Vakt’ın bir üyesi. Tıpkı platforma BP (LON:BP) ve Equinor üzere büyük petrol şirketleri de üye.

Son vakitlerde, Avustralya merkezli Power Ledger, Avusturya’nın en büyük ikinci kenti olan Graz’da eşler ortası güç dağıtım ağının başlatıldığını duyurdu. LO3’e emsal halde, şirket güç idaresini optimize etmek ve kademeli olarak sıfır karbon gücüne geçmek istiyor.

The post Shell Yeniden Bir Blockchain Yatırımı Yaptı appeared first on Kripto Para Haberleri Önderi.

Başa dön tuşu