Son Dakika: Bitcoin 10.000 Dolar Altına Geriledi!

Bitcoin 10.000 doların üzerine yükselmesiyle çok önemli alım talebi ile karşılaşmış ve fiyat birkaç hafta evvel 14.000 dolar hududuna kadar dayanmıştı. Bilhassa yeni yatırımcılar bu düzeylerden BTC’nin daha fazla yükseleceğini düşünerek önemli yatırım yapmış ve 400 milyar doları geçen kripto para piyasa hacmi içinde BTC’nin hakimiyeti yüzde 64 düzeylerine kadar tırmanmıştı.

An prestiji 10.000 dolar altına tekrar gerileyen ve bilhassa yeni yatırımcının itimadını kıran BTC, an prestiji ile 9700 dolar düzeylerinde tutunmaya çalışıyor.

Bundan Sonra Ne Olacak? Bitcoin’in önemli formda düşeceğini ve tekrar sene başındaki üzere 3.500 dolarlara kadar ineceğini düşünen analistler olsa da, eski devir analistlere ve yatırımcılara nazaran BTC‘de an prestiji ile “silkelenme” yaşanıyor. Bu devirde 8950 dolar düzeylerine kadar gerileme yaşanabileceğini tabir ediyor. Bu devirde panik alış ve satış yapılmaması konusunda yatırımcılara ihtarlarda bulunan analistlerin bu düşüşe karşın sene sonu kestirimlerini 17 ila 20 bin dolar ortasında iddia ediyor.

Piyasaya bakıldığında 290 milyar dolar düzeyine gerileyen kripto para piyasa hacmi içerisinde BTC’nin piyasa hakimiyeti yüzde 60.2 düzeylerine gerilemiş durumda.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Haberin devamı: Son Dakika: Bitcoin 10.000 Dolar Altına Geriledi! birinci olarak Bitcoinsistemi.com’da yayınlanmıştır.

Başa dön tuşu